Realocare de fonduri pe Programul Operațional Regional: aproximativ 15 școli din Dâmbovița pot primi finanțare!

tutuianu scoli

Subiectul începe cu precizarea președintelui Consiliului Județean Dâmbovița, Adrian Țuțuianu:

În data de 28.02.2014, am primit solicitarea Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice de realocare a 240 de milioane euro de la alte Programe Operaționale, respectiv Programul Operațional Sectorial (POS) Transport și Programul Operațional Sectorial (POS) Mediu, către Programul Operațional Regional 2007 – 2013.

Din suma totală realocată, 150 de milioane de euro vor fi utilizați pentru Axa prioritară 3 – Îmbunătățirea infrastructurii sociale, Domeniul major de intervenție 3.4 – Reabilitarea, modernizarea dezvoltarea și echiparea infrastructurii educaționale preuniversitare, universitare și a infrastrcuturii pentru formare profesională continuă.

IMPORTANT! Fondurile vin și cu un pachet de criterii de eligibilitate, dintre care selectăm:

  • Vor primi bani numai școlile (nu și grădinițele, pentru că n-au fost finanțate prin POR) care au drept solicitant unitatea administrativ-teritorială. Deci, nu se încadrează proiectele care au solicitant Ministerul Educației sau inspectoratele școlare.
  • Valoarea totală a proiectului este cuprinsă între minim 500.000 lei și maxim 70.000.000 lei.
  • Durata de implementare a proiectului să nu depășească 31 decembrie 2015.
  • Proiectul respectă legislația în domeniul protecției mediului, egalității de șanse, eficienței energetice, ajutorului de stat și achizițiilor publice.

Important pentru județul Dâmbovița e faptul că Regiunea Sud-Muntenia are, de departe, cele mai mari sume realocate: 12,55 milioane euro. Prin comparație, Regiunea Nord-Vest are 1,61 milioane, Sud-Vest Oltenia are 1,40 milioane sau Regiunea Vest – 1,40 milioane.

Adrian Țuțuianu:

Precizare utilă: în măsura în care suma repartizată regiunii nu va fi acoperită din proiectele care îndeplinesc condiția de a fi eligibile, se va intra pe lista de rezervă pe care o avem pe măsura respectivă, ceea ce ne va permite nouă, Dâmbovița, să accesăm cel puțin încă trei proiecte noi.

După analiza președintelui CJD, aproximativ 15 proiecte din județ se încadrează în condițiile de eligibilitate.

Onoare muncii!

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.