A apărut Almanahul bisericesc pe anul 2017 al Arhiepiscopiei Târgoviștei!

almanah 2017

Expresie dinamică a efervescenței spirituale și culturale din Arhiepiscopia Târgoviștei, Almanahul bisericesc pe anul 2017 cuprinde între paginile sale elementele dominante ale misiunii pastorale ale vieții de credință din Eparhia noastră în anul recent încheiat. În același timp, el cuprinde rodul cercetării profesorilor de la Facultatea de Teologie și Științele Educației a Universității Valahia din Târgoviște și de la Seminarul Teologc Sf. Ioan Gură de Aur din Târgoviște, preoților și laicilor din mediul academic și universitar atașat de Biserica noastră străbună.

Frescă plină de vitalitate a Biserici celei vii, volumul de față se constituie într-o mărturie a entuziasmului misionar al Eparhiei noastre, în această perioadă istorică marcată de diferite conflicte și dezbinări. Acestei lumi a contemporaneității noastre, volumul de față îi prezintă o mărturie plină de sens, generatoare de lumină și de speranță, plină de bucuria principiilor evanghelice, deoarece este vorba despre mărturia vieții în Hristos.

Almanahul bisericesc pe anul 2017 al Arhiepiscopiei Târgoviște reprezintă o mărturie a entuziasmului misionar al Eparhiei noastre în anul ce a trecut, având în centrul său omagierea educației religioase a tineretului ortodox, comemorarea personalității Sfântului Ierarh Martir Antim Ivireanul și a celorlalți tipografi bisericești și sărbătorirea celor 360 ani de la înființarea cunoscutei instituții misionar-educaționale a Bisericii noastre străbune, intitulată Schola graeca et latina, ce a funcționat la Mânăstirea Stelea. Pentru aceasta, au fost tipărite volumele „Sfântul Antim Ivireanul – misionar și om de cultură în slujba Bisericii și a neamului românesc”, „Schola graeca et latina – misiune educațională, culturală și bisericească la Târgoviște”, precum și broșurile misionare pentru tineri, intitulate: „Sfânta Scriptură – călăuza vieții creștine” și „Sfânta Cruce – răbdare în suferință”.

Așa cum spunea, în „Prefața” volumului, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit NIFON, „articolele, studiile și materialele cuprinse între paginile acestui volum sunt o mărturie a misiunii pastorale a Arhiepiscopiei Târgoviștei din anul recent încheiat, care se constituie într-un imbold pentru activitatea eclezială din noul an, oferindu-ne speranța unui parcurs creator și rodnic, mai intens și mai profund ca până acum, dar și o modalitate de a oferi îndrumarea necesară credincioșilor noștri, pentru a putea discerne, în mod optim, din punct de vedere moral, în pofida diferitelor provocări ale contemporaneității”.

Tipărit în condiții grafice deosebite de către Editura Arhiepiscopiei Târgoviștei, cuprinzând 390 pagini, Almanahul Bisericesc se constituie într-un instrument bibliografic necesar profesorilor de Teologie și de Religie, preoților, studenților teologi și elevilor seminariști, laicilor interesați de credința creștină, dar și dedicat spiritualității și culturii noastre ortodoxe și românești, folositor oamenilor de cultură, precum și credincioșilor preocupați de mai multă cunoaștere.

Ne exprimăm speranța că acest volum va fi bine receptat și de folos tuturor celor ce se vor apleca asupra lui.

Biroul de presă al Arhiepiscopiei Târgoviștei

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.