A fost inaugurat proiectul european „Casa Soarelui” din Târgoviște!

casa soarelui (5)

S-a întâmplat astăzi inaugurarea proiectului european de modernizare și extindere a Complexului de Servicii Sociale „Casa Soarelui” din municipiul Târgoviște. Au fost prezenți la eveniment ministrul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice – Rovana Plumb, președintele Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție – Gabriela Coman, directorul ADR Sud Muntenia – Liviu Mușat, președintele Consiliului Județean Dâmbovița – Adrian Țuțuianu, prefectul Ioan Marinescu, primarul municipiului Târgoviște – Cristian Stan, directorul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Dâmbovița – Cristiana Bucur, parlamentarii Leonardo Badea, Carmen Moldovan și Ionuț Săvoiu, consilieri județeni și locali, membri ai echipei de implementare a proiectului, personal din cadrul DGASPC.

Proiectul a fost implementat în 31 de luni și are o valoare totală de 3.888.952,90 lei, din care 2.966.258,99 lei reprezintă valoarea asistenţei nerambursabile (fonduri FEDR şi de la bugetul naţional). Această investiție a vizat îmbunătăţirea calităţii şi capacităţii infrastructurii serviciilor sociale din judeţul Dâmboviţa, prin reabilitarea, extinderea, modernizarea şi echiparea Complexului „Casa Soarelui”.

S-au executat lucrări de reparații, lucrări de reparații, recompartimentări și reabilitări la corpul de clădire existent, s-a reabilitat sistemul de încălzire și s-a construit o clădire cu 30 de locuri pentru un nou tip de servicii – un centru de recuperare, socializare și consiliere a copilului cu dizabilități, destinat copiilor cu autism și sindromul Down.

Investiţia va conduce la îmbunătățirea calității infrastructurii pentru serviciile sociale din județul Dâmbovița și dezvoltarea Serviciului de integrare și reintegrare a copiilor de la asistent maternal profesionist în familie, având ca grupuri-țintă copiii care au o măsură de protecție (plasament la asistent maternal profesionist) și familia naturală, familia extinsă, persoana/ familia de plasament, persoanele de referință sau alte persoane importante pentru copil.

Onoare muncii!

casa soarelui (1) casa soarelui (2) casa soarelui (3) casa soarelui (4) casa soarelui (6) casa soarelui (7) casa soarelui (8) casa soarelui (9) casa soarelui (10) casa soarelui (11)

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.