A început Festivalul Medieval Dracula – Târgoviște, 2017!

festivalul dracula (11)

Festivalul Medieval Dracula și-a deschis porțile în această seară, în Curtea Domnească de la poalele Turnului Chindia. Cetatea Târgoviștei va fi animată pentru 3 zile de cavaleri, domni și domnițe, costume medievale, târguri meșteșugărești, spectacole istorice, povești și focuri de tabără.

Deschiderea festivalului s-a produs odată cu ieșirea lui Vlad Voievod Dracula din Turnul Chindiei, însoțit de cavalerii săi. Pe scena din Curtea Domnească, organizatorii au trimis mesaje pentru târgovișteni, dâmbovițeni și turiști de pretutindeni, pentru a se bucura de programul acestor zile. Au vorbit primarul municipiului – Cristian Stan, președintele Consiliului Județean – Alexandru Oprea și senatorul Adrian Țuțuianu, cel care, în 2014, pe când era președinte al Consiliului Județean, a inițiat prima ediție a evenimentului.

Pentru această seară, momentul principal îl reprezintă spectacolul inedit de muzică și foc  – Dansul Zmeilor. Mâine va fi spectacolul istoric DRACULA – COROANA, cu reevocarea mai multor momente din viața voievodului. Scenariul de anul acesta, al patrulea dintre cele prezentate până acum la Târgoviște, îi aduce în prim plan și pe mai tinerii contemporani ai voievodului valah, și anume Ștefan cel Mare și Matei Corvin, aceștia interacționând cu Vlad Dracula în scene bine documentate. Spectacolul cuprinde lupte cu cai, efecte speciale, cascadorii și multe dialoguri interactive. 

De-a lungul celor trei zile, vizitatorii vor participa la ateliere de călărie, mânuirea sabiei, tras cu arcul, dans medieval, asculta povești istorice la foc de tabără și muzică medievală, admira îndemânarea meșterilor, fierar, olar, pielar, ori urmări spectacole de teatru stradal, costumații medievale, jocuri medievale, etc.

Onoare muncii!

festivalul dracula (10)festivalul dracula (8)festivalul dracula (9)

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.