ACor Dâmbovița – primarii acuză dezechilibrul față de statutul parlamentarilor!

asociatia comunelor (1)

S-a întâmplat astăzi, în Sala „Unirii” a Consiliului Județean Dâmbovița, adunarea generală a Asociației Comunelor din România – Filiala Dâmbovița. Au fost prezenți președintele Dorinel Soare (primar al comunei Niculești), președintele ACoR la nivel național – Emil Drăghici (primar al comunei Vulcana Băi), prefectul Antonel Jîjîie, subprefectul Florina Mureșan, președintele CJD – Daniel Comănescu, vicepreședinții Alin Manole și Luciana Cristea, deputații Corneliu Ștefan, Oana Vlăducă și Claudia Gilia. Dintre primarii din județ au răspuns invitației aproximativ 30.

Mai interesantă decât punctele aflate pe ordinea de zi (raport de activitate, buget, etc) a fost dezbaterea provocată de Dorinel Soare cu privire la statutul primarului și condițiile în care acesta este, în mod real, demnitar. Au intervenit pe subiect prefectul, președintele Emil Drăghici, secretarul județului și primarul comunei Șotânga – Constantin Stroe. S-a solicitat ajustarea responsabilităților cu recompensa materială.

Dorinel Soare: Demnitar este și parlamentarul, demnitar este și primarul. Acuma, vedeți dumneavoastră e o diferență foarte mare între parlamentar și primar și eu aș zice nu să coborâm standardul, dar să-l ridicăm pe al primarului. Să mă ierte cineva dacă crede altfel, dar eu nu cred că un parlamentar este cu mai multă încărcătură decât un ales local. (…) Încărcătura pe care o are primarul vine din legislație și din asemuirea cu moașa comunală, în sensul că el trebuie să răspundă la orice chiar dacă n-are competențe.

Președintele ACoR Dâmbovița a insistat pe nevoia de pensii speciale pentru primari: Solicit colegilor, societății civile, presei să se aplece mai mult asupra acestei probleme cu indemnizația specială și să n-o considere un privilegiu, ci un drept.

Onoare muncii!

Comentarii

comentarii

Un Comentariu

  1. ca mai tot pensionarul de drept comun, mai puțin cel roșu!, întreb: în campania electorală ai cerut, premare, societății civile căreia îi cereai votul „să se aplece mai mult asupra acestei probleme cu indemnizația specială și să n-o considere un privilegiu, ci un drept”, sau ai abuzat de promisiuni deșarte?
    i-ai zis că te vrei primar ca să-ți mărești salariul… fără număr, fără număr?
    iar acum vrei și pensie specială fără să te întrebi cît primește un medic care te ține în viață sau un profesor care te-a învățat tabla adunării, ca să mă rezum doar la aceste două categorii profesionale.
    rușine să vă fie, nesimțiților! toată desconsiderația! 🙁

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.