Adrian Țuțuianu: Cred că, astăzi, și PSD, și PNL regretă că PRO ROMÂNIA nu e în Parlament (declarații)

Liderul PRO ROMÂNIA Dâmbovița, Adrian Țuțuianu, a declarat, astăzi, că blocajul politic pe care îl traversează România ar fi putut fi evitat dacă în Parlament se regăsea și partidul său. Țuțuianu crede că absența PRO ROMÂNIA din Legislativ este resimțită acum, când ecuația politică de după alegerile din 2020 pare să arunce țara într-o criză politică fără precedent.

Adrian Țuțuianu:

România se află, astăzi, într-o situație foarte dificilă și cred că este vizibil pentru foarte multă lume că PRO ROMÂNIA, dacă era în Parlamentul României, ar fi fost un plus care să contribuie la rezolvarea crizei politice. Cred că, astăzi, regretă și cei din PSD, care ne-au tocat, anul trecut, sistematic și au blocat, într-un fel, activitățile noastre în teritoriu, după cum cred că regretă și cei din PNL, care ar fi putut să găsească un partener de dialog mai așezat în PRO ROMÂNIA decât în alte partide.

Țuțuianu a reiterat și ideea unei construcții mai largi de centru-stânga, în jurul PSD, cu obiectiv clar – anul electoral 2021:

Gândiți-vă cam cum ar fi arătat Parlamentul și jocul politic dacă era acolo PRO ROMÂNIA cu vreo 25 de parlamentari și dacă mai era, de exemplu, și PMP-ul cu vreo 25. Și vedeți cam cum s-ar fi putut construi niște majorități, chiar și conjuncturale. Asta ar fi o parte a răspunsului. A doua: cred că PSD are o problemă mare pentru că nu are aliați. AUR nu poate fi aliat, vedeți bine că nu te poți baza pe ei, se duc oriunde li se pare că e interesant, la un moment dat; iar pe de altă parte, AUR este nefrecventabil din perspectivă externă, pentru că trebuie să ții cont și de asta. Ca urmare, PSD este în situația unui partid politic fără aliați în Parlament. (…) De aceea, eu cred și astăzi ceea ce v-am mai spus: că este locul și momentul construcției unei alternative de centru-stânga. Și asta nu pentru că mi-ar rezolva mie sau vreunuia dintre noi vreo problemă, dar cred că este bine pentru echilibrele politice și pentru a da o persepctivă în viitor. În 2024, PSD-ul poate să câștige iar alegeri locale și parlamentare, dar nu va câștiga alegerile prezidențiale singur.

Declarațiile au fost făcute la finalul unei întâlniri la care au participat toți aleșii locali PRO ROMÂNIA din județul Dâmbovița, precum și președinții Organizațiilor Județene Buzău, Giurgiu, Argeș, Ialomița, Dolj și Călărași.

Onoare muncii!

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.