Adrian Țuțuianu, declarații despre reuniunea Consiliului Național al PSD și alegerea Rovanei Plumb ca președinte

adrian tutuianu - rovana plumb

După încheierea lucrărilor zilei a doua a Consiliului Național al PSD, președintele Organizației Județene Dâmbovița, Adrian Țuțuianu, a vorbit despre momentul politic și consecințele sale în planul acțiunilor partidului, cum și de alegerea deputatului de Pucioasa, Rovana Plumb, ca președinte al Consiliului:

A fost un eveniment politic așteptat de oamenii din Partidul Social Democrat; sunt convins că, în egală măsură, așteptat și de societatea românească. Consiliul Național nu s-a întrunit de foarte multă vreme și era un pas necesar, înainte de congresul partidului, de reafirmare a programului politic al partidului, de reafirmare a intenției de a continua guvernarea până în 2016 în actuala formulă și de a pune bazele pentru ceea ce va însemna competiția electorală de anul viitor.

Cred că a fost un Consiliu Național în care n-am avut, să zicem, foarte mult entuziasm, foarte multă participare, dacă vreți, nici în cadrul atelierelor și nici în plen. Dar, în același timp, cred că era un eveniment politic absolut necesar în condițiile în care PSD trebuie să-și revină după eșecul de la prezidențiale. Eu cred că astăzi, după discursurile lui Victor Ponta, ale președinților partidelor aliate, după mesajul socialiștilor europeni, plecăm mai optimiști acasă și mai încrezători în capacitatea noastră de a merge mai departe până în 2016 și, de ce nu, până în 2020.

Alegerea doamnei Rovana Plumb este una care sper să aducă o consolidare pentru departamentele partidului, pentru că ele trebuie să fie laboratorul unde se elaborează politici publice, se pregătesc acte normative care să susțină programul de guvernare. În al doilea rând, sper ca în aceste departamente să avem o mai strânsă legătură cu structurile similare din teritoriu, pentru că și din teritoriu pot veni idei, informații care să contribuie la consolidarea actului de guvernare. În același timp, sper să contribuie și la consolidarea permanentă a Organizației PSD Dâmbovița.

 Onoare muncii!

Vezi și FOTO – Echipa PSD Dâmbovița, prezentă la lucrările Consiliului Național!

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.