Adrian Țuțuianu, despre planul pentru 2020: Am să merg la fiecare primar PSD / am făcut o listă cu cei pe care mi i-aș dori

Senatorul Adrian Țuțuianu a vorbit astăzi deschis despre planul politic de acțiune în perspectiva, în special, a alegerilor locale din 2020. Închegat, deja, ca partid, avantajat de contextul național al moțiunii în care a jucat cel mai important rol, PRO ROMÂNIA a devenit din ce în ce mai atractiv. Țuțuianu spune că resimte acest val pozitiv și vrea să construiască pe termen lung o forță politică în Dâmbovița. Cu sau fără ajutorul foștilor colegi din PSD, pe care-i așteaptă alături:

Eu cred că PRO ROMÂNIA va crește, sunt semnale foarte bune și în județ și va deveni un jucător politic și mai important. (…) Am început să fim foarte activi în teritoriu, construim structuri locale, am început să organizăm întâlniri cu cetățenii și, spre bucuria mea, toate au fost de un real succes.

Construim echipe pentru anul viitor. Avem 50 și ceva de localități în care am purtat discuții și, până la sfârșitul lunii octombrie, vom face o primă analiză: candidați la funcția de primar, candidați pentru consiliul local, candidați pentru consiliul județean. Sigur că această primă analiză va continua și vom vedea în ce măsură cei propuși îndeplinesc anumite criterii (profesionalism, capacitatea de a atrage electorat).

Senatorul PRO îi cheamă lângă el pe primarii cu care a lucrat în perioada Partidului Social Democrat și alături de care au doborât recorduri electorale (în contextul actual, scorurile obținute de Țuțuianu&co. la nivelul PSD Dâmbovița par din cărțile science-fiction):

Aștept lângă mine, lângă PRO ROMÂNIA Dâmbovița, pe toți primarii care au lucrat cu mine și care știu că sunt serios, că le sunt alături și la bine și la rău. Am să merg la fiecare dintre primarii PSD  și-am să le spun care este proiectul meu, care este proiectul nostru. Cei care vor dori să vină, sunt bineveniți. Cei care vor dori să rămână în PSD, le spun de pe-acum că nu vor fi decât parte a unui proiect care va îngropa definitiv acest partid, din păcate. O spun cu durere, fără nicio satisfacție, pentru că am trăit 20 de ani în Partidul Social Democrat, un partid pe care l-am și condus, care m-a sprijinit în cariera politică. Dar, așa cum stau lucrurile astăzi, PSD nu are nicio șansă de a mai fi cu adevărat, vreodată, reprezentantul Stângii românești. Cei care l-au condus în ultimii 3 ani l-au compromis definitiv. Poate este o temă de meditație pentru noi toți cum e să câștigi alegerile cu 46-47% și să nu fii în stare să gestionezi puterea, să prăpușești un partid la 20% în numai 3 ani, în condițiile în care ai avut creștere economică. Este aproape incredibil.

PSD Dâmbovița are 69 de primari. Eu mi-am făcut o listă cu cei pe care mi i-aș dori. Sunt vreo 42. Spun cine mi-aș dori eu, nu înseamnă că vin toți 42. Poate nu vine niciunul. Dar, ca să fiu foarte limpede, indiferent că vin sau nu primari, lucrăm să construim structuri în teritoriu și le-am spus tuturor la ședințele pe care le-am avut că pornim de la premisa că nu vine nimeni. Trebuie să ne prezentăm anul viitor la alegeri și să ne propunem niște obiective foarte îndrăznețe și vă spun că lucrez cu încrâncenare la acest proiect.

Onoare muncii!

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.