Adrian Țuțuianu, despre viitorul PRO România, discuțiile cu PSD și tatonările cu alți lideri politici

Președintele PRO ROMÂNIA Dâmbovița, Adrian Țuțuianu, vorbește despre viitorul politic al formațiunii din care face parte, mai ales pe fondul ultimelor știri despre problemele financiare, pe de o parte, respectiv tatonările dintre Ponta și Ciolacu, pe de altă parte. Liderul de la Dâmbovița susține că, între alianță și fuziune, ar fi de preferat prima variantă, care i-ar scuti pe mulți din ambele partide de compromisuri dificile.

Adrian Țuțuianu:

Nu există, la momentul acesta, negocieri între PSD și PRO ROMÂNIA. Au fost diverse discuții, tatonări, s-a băut câte o cafea pe la sediul central al PSD, Ponta cu Ciolacu, i s-a cerut lui Ponta opinia pe anumite lucruri, dar nu există o discuție avansată, concretă despre fuziunea între cele două partide sau crearea unei alianțe ce centru-stânga. Și, într-un fel, e de înțeles, pentru că, astăzi, PSD e parte a unei guvernări cu încă două partide, PNL și UDMR, și abia-și poate satisface propria clientelă, ca să zic așa; nu mai are nevoie să aducă în această discuție și PRO ROMÂNIA.

Pe termen lung, eu am militat și militez că o soluție foarte bună este o alianță între cele două partide, eventual și cu altele, PP-USL, Partidul Ecologist, o platformă largă de centru-stânga, care să permită, în 2024, câștigarea tuturor alegerilor, locale, parlamentare și prezidențiale. Asta va evita și discuțiile posibile, atât la nivel central, cât și local. Ați văzut că sunt unii din PSD care se opun întoarcerii lui Victor Ponta în partid. Dacă veți întreba și pe unii din Dâmbovița, vor zice: „Dar de ce să vină Țuțuianu înapoi?”.

Eu sper că lucrurile astea se vor clarifica în 2-3 luni. Am convingerea că PRO ROMÂNIA poate veni cu o zestre importantă și într-o alianță, și într-o fuziune, pentru că avem un număr important de primari, de consilieri județeni și locali. Sunt convins că PSD va înregistra o scădere în preferințele electoratului și asta, deja, se simte. Guvernarea va eroda masiv și situația generată de prețurile mari la energie electrică, gaze va crea dificultăți majore și Partidului Social Democrat.

E un bun prilej să le spun tuturor celor care fac parte din PRO ROMÂNIA că trebuie să fie calmi, să-și consolideze propriile structuri locale, atât cât se poate în condițiile date, să fie activi în consiliile locale și județene și să avem răbdare ca să putem găsi o soluție care să ne ducă pe toți într-un loc, nu să căutăm soluții individuale. Că, așa, la bucată, vă spun că mâine găsesc 7 variante pentru Adrian Țuțuianu. Dar mi-ar fi rușine față de ceilalți colegi căror eu nu le-am dat nimic; toți cei care au venit în PRO ROMÂNIA au venit pentru o idee, nu pentru funcții, nu pentru bani. Cei mai mulți sunt la prima experiență politică, iar eu țin la ei, pentru că au dovedit că au caracter și potențial. Sunt oameni foarte buni și sunt mândru de ei.

Țuțuianu a recunoscut că a avut discuții politice și cu alți lideri naționali în ultima perioadă, de la PNL – interesați de ce se întâmplă în filiala Dâmbovița sau cu George Simion de la AUR.

Cât despre problemele financiare ale PRO ROMÂNIA, ele au fost create de cei care au gestionat bugetul central al partidului:

Suntem într-o situație dificilă și situația nu e generată de organizațiile din teritoriu, ci de modul neprofesionist în care au fost rezolvate anumite lucruri legate de finanțarea campaniei electorale pentru alegerile parlamentare din 2020, la nivel central. Ca să fie foarte clar, noi, la Dâmbovița, ne-am plătit absolut tot, n-am avut niciun leu datorie, niciodată, la nicio campanie. Lucrul acesta l-am aplicat și când eram la PSD, niciodată n-au existat datorii.

Declarațiile au fost făcut în cadrul emisiunii RipostaPeNet.

Onoare muncii!

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.