Adrian Țuțuianu îi desființează pe Codrin Ștefănescu și Niculae Bădălău! (declarații partea a II-a)

Niculae Bădălău (primul din dreapta), în momentul în care susținea demersul lui Firea – Țuțuianu – Stănescu împotriva lui Liviu Dragnea. La 2 zile distanță, a uitat ce-a semnat.

Senatorul PRO ROMÂNIA, Adrian Țuțuianu, a făcut astăzi o serie de referiri extrem de acide în direcția a 2 personaje din Partidul Social Democrat pe care le identifică drept parte a eșecului acestui partid: Codrin Ștefănescu și Niculae Bădălău. Despre Codrin – declarații aici.

Despre Niculae Bădălău:

A ținut să ne aducă aminte, zilele trecute, într-un interviu, de contextul scrisorii pe care am semnat-o anul trecut împreună cu doamna Firea și domnul Paul Stănescu. Ce ne spune astăzi dl Bădălău:

„Eu nu spun şi nu vreau să afirm niciodată că Dragnea e vinovatul principal, vinovaţi am fost toţi că nu am reuşit să facem o coeziune şi un grup cât mai mare pentru a lua o poziţie, nu pentru schimbarea lui Dragnea, ci pentru a schimba cursul partidului, principiile, comunicarea şi lucrul acesta mi-l imput pentru că s-a încercat, nu putem spune că nu ne-am dat seama.

Poate făcea domnul Dragnea pasul în lateral, poate prin presiunea partidului, a Comitetului Executiv, schimbam agenda partidului pentru că agenda partidului era justiţia. Poate câteodată ipocrizia noastră, pentru că vorbeam de votul ăla majoritar în CEx tot timpul, lipsa de păreri, de poziţii. Cu toate că aveai alte păreri, nu aveai curajul de frică să nu se piardă anumite privilegii”.

Vă aduc aminte puțină istorie:

Pe 19 septembrie 2018, Niculae Bădălău spunea despre PSD că este vulnerabil din cauza problemelor lui Liviu Dragnea în justiției, dar și a modului său de acțiune care a atras oprobriul unei importante părți a societății românești.

Același Niculae Bădălău spunea așa: „Mă raliez declaraţiei comune a colegilor mei (scrisoarea Firea – Țuțuianu – Stănescu), un demers întru totul democratic, menit să salveze partidul într-un moment dificil” – 19 septembrie.

La 2 zile distanță, pe 21 septembrie, în ședința CEx, marele caracter Bădălău s-a dat de 3 ori peste cap și a uitat ce-a semnat și ce-a declarat și nu a mai susținut scrisoarea. Câteva zile mai târziu a declarat că nici măcar nu a fost vreodată de acord cu înlocuirea lui Liviu Dragnea de la șefia PSD.

Am să vă spun o chestiune de detaliu: scrisoarea publică a fost redactată după ce ne-am consultat cei care am semnat-o, vreo 24 de persoane, în cercuri mai largi sau mai restrânse, după cum au fost împrejurările de fiecare dată. Primul om care a venit cu un draft de scrisoare pe jumătate de pagină a fost Niculae Bădălău, care spunea, la punctul 1: Liviu Dragnea să plece de le șefia partidului și de la șefia Camerei Deputaților.

Dl Bădălău este un fel de titirez al cuvântului. Nu mai știi ce spune, când spune… Și vreau să-i transmit că PSD este astăzi unde este și din cauza lașității și lipsei lui de caracter și că nu toți am fost precum domnia-sa. Am fost oameni care am avut curajul să spunem ce aveam de spus și pentru asta am fost executați. Am fost executați și din cauza lașilor ca Niculae Bădălău. Am fost oameni care ne-am păstrat cuvântul și coloana vertebrală și am fost oameni care au refuzat să fie cumpărați de Liviu Dragnea cu „privilegiile” de care vorbește astăzi Niculae Bădălău. Care a fost prețul trădării sale? Postul de ministru al Economiei.

Așa că eu cred că dl Bădălău trebuie să ne scutească de analizele domniei-sale și nu e cazul să facă acum pe doctrinarul Stângii. Dacă asemenea personaje rămân în fruntea PSD, acesta nu are nicio șansă să revină vreodată în prim-planul vieții politice naționale.

Onoare muncii!

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.