Adrian Țuțuianu (PSD): Dl Iohannis are obligația să iasă și să dea lămuriri, altfel decât prin purtătorul de cuvânt!

adrian tutuianu5

Adrian Țuțuianu

Președintele PSD Dâmbovița, senatorul Adrian Țuțuianu, a vorbit astăzi despre situația președintelui Klaus Iohannis, după decizia de ieri a Curții de Apel Ploiești de respingere a contestației în anulare depuse de avocații președintelui, urmare a faptului că, anul trecut, soții Iohannis şi-au pierdut calitatea de proprietari asupra casei din centrul Sibiului. Adrian Țuțuianu consideră ca obligatorie o explicație din partea șefului statului și spune că, în eventualitatea confirmării unui dosar penal în această chestiune, președintele devine victima propriului discus:

În primul rând, dl Iohannis are obligația să iasă și să dea lămuriri opiniei publice, altfel decât prin purtătorul de cuvânt. Purtătorul de cuvânt ar trebuie să vorbească, după părerea mea, despre ceea ce înseamnă activitatea președintelui și nu despre chestiuni care țin de persoana președintelui, viața privată a președintelui.

În al doilea rând, este un semn bun pentru justiția din România că nu s-a lăsat influențată și că a dat o decizie apreciată de toată lumea ca fiind corectă.

Al treilea comentariu: rămâne de văzut în ce măsură există un dosar de cercetare penală (…) și atunci, sigur, dl președinte va trebui să ne explice cum e treaba cu penalii. De 2 luni de zile, ăsta a fost tipul de discurs – „penalii care conduc România”. Se pare că și dânsul are o problemă de acest tip și trebuie să dea lămuriri opiniei publice.

Ultimul lucru: e, totuși, trist că în România a fost nevoie de aproape 17 ani de zile pentru ca oamenii să ajungă la o soluție definitivă și irevocabilă. 17 ani din viața unui om înseamnă enorm și asta ne arată că în justiția românească există și alte probleme decât Codul penal. Iată că și legislația civilă și procesual civilă generează probleme majore.

Onoare muncii!

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.