Adrian Țuțuianu, verdict asupra alianței cu PSD Dâmbovița / cum ar câștiga PNL Consiliul Județean

Senatorul PRO ROMÂNIA, Adrian Țuțuianu, a vorbit astăzi, pe larg, despre șansele, contextul, argumentele, piedicile și condițiile care ar sta la baza mult pomenitei alianțe a Stângii la nivelul județului Dâmbovița. Cu puțină vreme înainte, președintele PSD Dâmbovița, deputatul Corneliu Ștefan, vorbea despre desemnarea candidatului PSD pentru președinția Consiliului Județean.

Analiza lui Țuțuianu e de natură să dea de gândit cu privire la perspectivele Stângii politice locale în următorii (cel puțin) 4 ani. Declarații pe larg:

Eu le-am spus colegilor mei din PRO ROMÂNIA să ne pregătim de alegeri și să avem liste complete de candidați la primari, consilieri locali și consilieri județeni. Deci, n-am pornit de la premisa că, în orice condiții și cu orice preț, am nevoie de o alianță.

Am făcut și noi, recent, niște evaluări; sunt și altele în curs. PRO ROMÂNIA este în creștere în județul Dâmbovița față de alegerile anterioare și sunt convins că avem capacitatea de a scoate un scor care să ne facă un actor important în Consiliul Județean, de exemplu. Nu zic acum în fiecare localitate. Dar vă asigur că nici PNL, nici PSD nu vor putea să facă majoritate fără PRO ROMÂNIA. În Consiliul Municipal Târgoviște, nici PSD, nici PNL nu vor face majoritate fără PRO ROMÂNIA. Consiliul Județean va avea 4 partide: PSD, PNL, PRO ROMÂNIA și USR.

Am militat și militez pentru unitatea Stângii. Le-am spus colegilor din PSD, și de la București și de aici că nu revin în Partidul Social Democrat. Am primit invitații și ieri, am avut o discuție lungă cu dl Paul Stănescu legat de ce se întâmplă în Dâmbovița și i-am spus că nu revin, dar că este în interesul Stângii să existe o alianță PRO ROMÂNIA – PSD.

Din evaluările pe care le-am făcut în județ, ce ne spun oamenii: 53% consideră că o alianță este benefică pentru dezvoltarea județului, 26% spun că nu, iar diferența sunt oamenii care nu se pronunță sau nu răspund.

Interesul unei alianțe este numai pentru alegerile locale. La parlamentare, este clar că cele 2 partide vor candida separat.

Ca urmare, dacă cei din PSD Dâmbovița vor dori să aibă o alianță, o vom avea. Dacă nu vor dori, n-o s-o avem și ne vom duce fiecare să ne jucăm șansa. În ce mă privește, voi face toate eforturile ca partidul nostru să scoată un rezultat foarte bun și să contăm în construcția majorităților în foarte multe localități. Ne-am propus să câștigăm și câteva funcții de primar și viceprimar. Avem obiective înalte, știți că eu cer maxim de la echipă.

Dacă orgoliile vor depăși rațiunea sau dacă interesele personale ale unora sau altora aflați în față sau în spate la Organizația PSD Dâmbovița vor prima în fața interesului acestui județ, e alegerea fiecărui partid. (…) Cred că mă știți destul de bine, eu n-am să mă duc să cer cuiva (o funcție – n.r.), stau singur în picioare. Și eu și partidul pe care îl conduc stăm singuri în picioare.

Alianța, fie va fi la nivel județean, fie nu va fi nicăieri. Putem să abordăm lucrurile în 3 feluri:

  • candidați unici la CJ sau primării, cu liste separate de consilieri, de exemplu.
  • putem să adoptăm soluția, acolo unde nu ne înțelegem sau avem candidați buni și unii și alții, listelor separate de primari, consilieri locali.
  • pot fi și situații pe care mi le-au relevat și primari de la PSD, dar și colegi de-ai mei: listă comună.

Dar, ca să fie clar, o alianță fie există la pachet cu toate, fie nu există nicăieri. Deci, cine-și închipuie că noi vom face alianțe că vrea un primar sau altul în județ, înseamnă că n-a înțeles nimic.

Dacă va fi nevoie să candidez, voi candida. Sigur, n-am în spate mecanismul pe care-l aveam altădată, dar am foarte multă determinare, am o cotă ridicată în județ și o știe toată lumea și lucrul ăsta sper să-l descarc cât mai mult pe PRO ROMÂNIA.

Candidatul PNL la Consiliul Județean ar avea cele mai mari șanse (în condițiile a 2 candidați separați, Adrian Țuțuianu și Corneliu Ștefan, pe partea Stângă – n.r.). Lucrul ăsta îl știm fără să facem prea multă aritmetică. Dl Sorin Ion este, probabil, cea mai bună soluție de-o avea PNL astăzi, ca să fim sinceri. E cunoscut, are o imagine bună, cunoaște lume multă din sectorul de educație. Poate că e un semnal de trezire pentru unii, dacă vor să se trezească. Dacă nu, lucrurile se vor repeta. A existat un an 2008 când, pe greșeli de management politic, Stânga a pierdut județul. L-am recuperat în 2012.

Onoare muncii!

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.