Alegeri în PSD Dâmbovița / Titus Corlățean desființează candidatura Rovanei Plumb (declarații pe larg)

Deputatul Corneliu Ștefan și-a anunțat candidatura pentru funcția de președinte al PSD Dâmbovița, urmând s-o înfrunte pe cea care ocupă astăzi acest scaun, Rovana Plumb.

Lângă Ștefan, au stat mai mulți lideri PSD, parlamentari, primari, șefi de organizații locale. Unul dintre cele mai consistente discursuri i-a aparținut senatorului Titus Corlățean, fără ezitări în a critica gestiunea defectuoasă, de „familie”, a conducerii PSD Dâmbovița în perioada Plumb:

La nivel județean, după un ciclu foarte lung de victorii justificate prin fapte și prin oferta, inclusiv la nivelul liderilor politici și administrativi pe care PSD i-a oferit în atâția ani, s-a reușit „performanța” de a pierde alegerile sau de a obține un scor rușinos la alegerile europarlamentare, în condițiile în care dna Plumb, care a asigurat și, încă, asigură conducerea acestei organizații, era șeful de listă pentru Parlamentul European, candidatul propus pentru poziția de comisar european. Care a fost tracțiunea oferită de liderul organizației județene? Managementul său a fost unul defectuos, aș spune foarte slab, un management politic și organizațional foarte slabe, lucruri care, dacă ar fi să adăugăm interferențele de familie și economice în chestiuni de natură politică, în mod inevitabil, au us PSD Dâmbovița la un scor foarte jos.

Astăzi e nevoie de o resetare politică, dar o resetare foarte profundă. E nevoie de o echipă de oameni serioși, care să fie competitivi politic, care să aducă voturi, competitivi din punct de vedere al organizării, al administrației.

Sunt foarte multe chestiuni, manipulări, lucruri care se transmit în aceste zile de către persoane disperate, care știu că vor pierde puterea pe care au folosit-o prost în această organizație județeană. Să fie foarte clar: organizarea alegerilor la PSD Dâmbovița a fost solicitată și decisă de conducerea centrală a Partidului Social Democrat de la Kiseleff. Conducerea actuală (a PSD Dâmbovița – n.r.) a fost convocată și s-a spus foarte clar: „Veți organiza alegeri, nu doar conferință extraordinară pentru desemnare de delegați la congres”, având în vedere situația proastă, fractura politică și gestiunea proastă care s-au întâmplat sub această conducere până în prezent. Punct. Lucrurile sunt foarte clare. Am avut de-a face cu amânări repetate și rușinoase de a se intra în competiție.

Eu cred că ar fi firesc ca dna Rovana Plumb, având în vedere cât rău a făcut acestei organizații, să își retragă candidatura și să nu participe la competiția de duminica viitoare. Ar fi un gest de normalitate și de onorabilitate în politică. E decizia domniei sale, dar eu îi spun de aici că ar fi firesc să se retragă din această poziție, pe care nu a onorat-o prin ceea ce a făcut. Și domnia sa, și fiul domniei sale și toți cei care au contribuit la acest dezastru al Organizației PSD Dâmbovița în ultimele luni.

Faptul că a trebuit să înghițim în sec în toate aceste luni, faptul că avertismentele noastre în Biroul Permanent Județean, pe care le-am dat din prima zi în care a fost numit un director de campanie (Andrei Plumb – n.r.) care habar nu avea de organizare, faptul că a evitat să asculte ceea ce noi i-am spus, în speranța că, poate, vom reuși să schimbăm niște lucruri, toate astea se vor plăti politic.

Acest efort din PSD Dâmbovița este privit cu mare atenție cu mare atenție de către conducerea națională a PSD, face parte dintr-un efort de reconsolidare a Partidului Social Democrat la nivel național, în condițiile în care vedem o gestiune dezastruoasă a guvernului liberal condus de către președintele Iohannis și adjunctul său, dl Orban.

Titus Corlățean va candida pentru funcția de președinte executiv al PSD Dâmbovița, în echipa lui Corneliu Ștefan. Adversarul său, din tabăra Rovanei Plumb, va fi Alexandru Oprea.

Onoare muncii!

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.