Ambasadorul SUA, primele declarații la începutul vizitei de 2 zile în județul Dâmbovița

ambasador sua (1)

Ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România, Hans Klemm, se află într-o vizită de 2 zile în județul Dâmbovița, răspunzând invitației ministrului Apărării Naționale, senatorul Adrian Țuțuianu. Prima întâlnire a ambasadorului a avut loc la sediul Consiliului Județean Dâmbovița, cu prefectul județului, președintele și vicepreședinții CJD, deputați și senatori, primarul municipiului Târgoviște, primari din județ, consilieri județeni. A fost prezent și IPS Părinte Mitropolit Nifon.

La finalul întâlnirii, Hans Klemm a oferit câteva declarații de presă, mulțumind pentru invitație și declarându-se nerăbdător să învețe mai multe lucruri despre Târgoviște, despre județul Dâmbovița:

Avem 3 obiective care ne ghidează cu ocazia vizitei la Târgoviște. Unul este acela de a întâlni conducerea județului, reprezentanții societății și le sunt recunoscător președintelui, prefectului, primarului și tuturor oficialităților care ne-au întâmpinat astăzi. Căldura și ospitalitatea ne-au mișcat. Suntem onorați să fim astăzi aici.

Al doilea obiectiv este acela de a învăța despre județul Dâmbovița și despre Târgoviște, despre istorie, tradiție, economie. Toți interlocutorii, dl președinte, dl ministru, dl primar ne-au convins de potențialul care există în Dâmbovița și una dintre responsabilitățile mele va fi aceea de a crește schimbul între SUA și România privind bunurile și serviciile, de a crește investițiile directe. Voi fi foarte atent în aceste zile să văd care este potențialul real al județului pentru creșterea acestor schimburi.

Al treilea motiv, cel care a concretizat vizita, este că am dat curs invitației pe care dl ministru Țuțuianu mi-a adresat-o în urmă cu o lună de a vizita câteva facilități industriale de producție ale unor companii românești care operează în domeniul industriei de apărare. Acest lucru este de un mare interes pentru Statele Unite și felicităm România pentru decizia de a crește alocarea pentru domeniul apărării la 2% din PIB. Această creștere oferă potențialul de a dezvolta parteneriate între companiile americane și românești.

Onoare muncii!

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.