Apa de la Aninoasa: City-managerul Cioacă, despre revocarea CA al Companiei de Apă

gabriel cioaca

Primarul municipiului Târgoviște, Gabriel Boriga, a decis introducerea pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local de astăzi, 28 martie, a unui proiect privind revocarea membrilor Consiliului de Administrație al Companiei de Apă Târgoviște – Dâmbovița. Gestul vine să pluseze solicitările de demisie pentru directorii din Companie, după scandalul provocat de apa contaminată cu dejecții în comuna Aninoasa.

În contextul necazului, toți fruntașii au ieșit la înaintare, solicitând vinovății, anchete, explicații sau, pur și simplu, exprimându-se pe subiect, nu cumva să-i lase trenul electoral pe peron. PDL Dâmbovița a comunicat, de pildă, retragerea sprijinului politic pentru cei doi reprezentanți în Consiliul de Administrație al Companiei. Ce efecte are gestul?

Zice city-managerul municipiului Târgoviștem Gabriel Cioacă:

Am auzit fel de fel de puncte de vedere zilele trecute, de la diverși oameni care-și dau cu părerea vizavi de retragerea sprijinului politic, revocarea membrilor de partid din această structură care se cheamă Consiliul de Administrație. Eu îi sfătuiesc pe cei care fac astfel de afirmații să citească și reglementările în vigoare, în speță Ordonanța 109/2011, care prevede foarte clar pașii ce trebuie urmați în cazul numirii sau revocării unor membri din cadrul acestor structuri.

În cazul Companiei de Apă Târgoviște – Dâmbovița SA, fiind o societate comercială cu un anumit capital social, pentru numirea membrilor Consiliului de Administrație aveam obligația, și am făcut-o la începutul acestui mandat, să angajăm firmă de recrutare care să primească cererile și documentele necesare în vederea ocupării acestor posturi, iar Consiliul Local, după această recrutare, vota componența Consiliului de Administrație. Așa a ieșit această componență cu cei 7 membri, la începutul mandatului. Este dreptul autorității publice locale, în speță primarul municipiului Târgoviște să constate într-o situație anume, cum este cea de față, dacă membrii Consiliului Local mai acordă sprijin celor care ocupă aceste funcții. Atenție, este dreptul suveran al Consiliului Local, nu al partidelor politice, nu al președinților de partide politice.

Onoare muncii!

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.