Au început lucrările la parcul de lângă Complexul de Natație / cel mai mare construit în Târgoviște, în ultimii 50 de ani

Executivul Primăriei Târgoviște și președintele Consiliului Județean Dâmbovița au mers, astăzi, pe șantierul de lângă Complexul Turistic de Natație, acolo unde au demarat lucrările pentru cel mai mare parc construit în municipiu dacă ne raportăm la ultimii 50 de ani. Vorbim de o investiție finanțată prin bani europeni, Programul Operațional Regional, Axa 4.

Detalii despre proiect și ce presupune el, de la primarul Cristian Stan:

Suntem lângă Complexul Turistic de Natație, aici unde administrația locală târgovișteană construiește, pe fonduri europene, cel mai mare parc de după 1989. Este vorba de o investiție de peste 10 milioane lei, care vizează aproximativ 5 hectare de teren degradat și care va schimba, cu siguranță, această zonă. Anul trecut a fost construit și acest teren de antrenament, iar în următoarele 45 de zile vor debuta lucrările și la noua baza sportivă pe care administrația târgovișteană o construiește prin CNI. Deci, întreaga zonă va fi schimbată, iar construcția acestui parc este numai o etapă din ceea ce înseamnă realizarea celei mai atractive zone de agrement din municipiul Târgoviște. Am debutat cu Complexul Turistic de Natație, am continuat cu terenul de antrenament, iată, facem parcul și, după aceea, o bază sportivă cu un teren de dimensiuni normale, cu nocturnă, cu 500 de locuri, cu tot ceea ce este necesar pentru a se practica în condiții foarte bune sportul în această zonă.

Ce presupune proiectul:

  • amenajarea a peste 50.000 mp cu spațiu verde, 1.000 de arbori și arbuști ornamentali, fântână arteziană, piste pentru bicicliști, zonă de fitness, mobilier urban cu wi-fi, supraveghere video;
  • spațiul verde va beneficia de sistem automat de irigații;
  • copiii se vor putea plimba cu mașinuțele sau bicicletele într-un mediu care imită străzile orașului și vor învața semnele de circulație.

Comentarii

comentarii

Un Comentariu

  1. Ioana ileana raluca says:

    Foarte frumos! Felicitări!

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.