BREAKING NEWS!!! Revenire puternică a lui Adrian Țuțuianu: a fost numit Secretar general adjunct al Guvernului

Una dintre cele mai mari surprize și mutări pe scena publică s-a petrecut astăzi: Adrian Țuțuianu, fost ministru al Apărării, senator și președinte al Consiliului Județean Dâmbovița, tocmai ce-a fost numit Secretar general adjunct al Guvernului (cu rang de secretar de stat). Decizia a fost publicată în Monitorul Oficial și este una care va provoca multe discuții, întrebări și consecințe politice și administrative. Țuțuianu era, până la numirea în SGG, președinte PRO ROMÂNIA Dâmbovița și e știut faptul că, exceptând câteva persoane, nu avea deloc relații apropiate cu PSD Dâmbovița.

Rămâne să aflăm cum a ajuns în Guvern și ce urmări are numirea sa. Un prim răspuns poate fi acela că Secretar general al Guvernului este un vechi prieten de-ai lui Țuțuianu, Marian Neacșu, care-l cunoaște bine pe „serif”, îi știe competențele profesionale și performanțele administrative (postul este unul provocator din acest punct de vedere) și apetitul pentru muncă.


Secretariatul General al Guvernului este „motorul” Executivului. În termeni oficiali: se organizează și funcționează ca instituție publică cu personalitate juridică în subordinea prim-ministrului, având rolul de a asigura derularea operațiunilor tehnice și de strategie aferente actelor de guvernare, rezolvarea problemelor organizatorice, juridice, economice și tehnice ale activității Guvernului, ale prim-ministrului, precum și reprezentarea Guvernului și a prim-ministrului în fața instanțelor judecătorești.

Onoare muncii!

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.