Ca de la un fost președinte către actualul / Adrian Țuțuianu, sfaturi pentru Corneliu Ștefan

Ca de la un fost președinte de Consiliu Județean către actualul, liderul PRO ROMÂNIA Dâmbovița, Adrian Țuțuianu, i-a transmis, astăzi, lui Corneliu Ștefan, câteva „sfaturi prietenești”, despre cum crede că ar putea da consistență actului administrativ în condițiile lipsei evidente de sprijin guvernamental. Sugestiile au venit ca răspuns la întrebarea: Ce-ar putea să facă un șef al administrației județene, bine intenționat, dar care se lovește de o guvernare absurdă, care nu vrea să-l ajute de niciun fel?

Eu cred că ar trebui să spună, în primul rând, adevărul. Să spună: „Domne, nu pot să fac DN 71 pentru că nu vrea Guvernul. Am fost, am vorbit cu Drulă, mi-a spus că nu-l interesează”. Asta ar trebui s-o spună în fiecare zi.

În al doilea rând, cred că ar trebui să fie puțin mai atent la ce spunem și noi. Suntem 4 inși acolo (consilieri județeni PRO ROMÂNIA – n.r.), dar dacă lipsește unul de la PSD, evident că se întâmplă un blocaj. Noi am votat „împotrivă” la ceea ce este în neregulă. Și cred că ar trebui să ne mai asculte, pentru că avem dreptate.

Al treilea lucru pe care ar trebui să-l facă: să se concentreze pe proiectele proprii. Suntem în luna februarie și nu s-a scos la licitație nimic legat de apă și canal. Sunt 320 milioane de euro. Eu am spus că e întârziat proiectul. Faptul că mai dai un anunț că se mai cere o autorizație de mediu sau că ai întocmit un caiet de sarcini și l-ai trimis la ANAP…. Spuneți-mi, este aprobat la ANAP caietul de sarcini la vreuna din licitații? Răspuns: nu. Deci, ar trebui să se concentreze pe apă – canal, dacă poate salva ceva din proiectul cu gunoiul, să termine drumul Moreni – Târgoviște – Buftea, să îi sprijine pe primari cu ce lucrări au în derulare și unde e nevoie de cofinanțare, fie pe bani europeni, fie de la buget și, în felul acesta, să dea consistență actului administrativ.

Și, evident, să pregătească proiectele pe termen lung. Sunt de acord că Padina – Peștera trebuie pregătit, dar să spui că vei face în 4 ani stațiunea este o iluzie. Am crezut și eu la un moment dat că voi mișca mai repede lucrurile.

Ultima chestiune: să se lase mai puțin influențat de diverse personaje, pentru că între ele sunt unii care m-au dezamăgit și pe mine. Măcar din punctul ăsta de vedere ar trebui să fie atent la ei. Câteva promovări pe care le-a făcut sunt greșite cap-coadă.

Onoare muncii!

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.