Carmen Holban (PSD Dâmbovița): Cred în legiferare cu bună credință, în dezbatere și luptă de idei. Nu de cătușe! (declarație politică)

Carmen-Holban-PSD-06

Declarație politică – Întoarcerea la sens

Suntem, de câteva săptămâni, luni, martorii unor evenimente care, parcă, ne lovesc și ne fac inerți. Dezvăluiri aproape inimaginabile dintr-un așa-zis sistem de forță reușesc să fisureze piloni fundamentali ai democrației. Asistăm (deocamdată, ca spectatori) la o luptă care ne depășește, pentru că nu o credeam posibilă, pentru că nu ne-am imaginat-o niciodată.

Eu, de pildă, nu mi-am imaginat că voi veni în Parlament, reper al democrației, ca să mă bat cu instituții. Eu nu mi-am imaginat vreodată că vin în Parlament și treaba mea e să dezleg misterele subterane și încrengăturile nelegitime de putere din așa-numitul stat de drept. Nu am crezut că vin în Parlament ca să aflu cum se reglează conturi personale pe spatele unor nevinovați.

Am crezut (și mai cred, încă) într-o misiune sinceră a parlamentarismului dedicat oamenilor, în legiferare cu bună credință, în dezbatere și luptă de idei. Nu de cătușe.

Suntem, aproape zilnic, nevoiți să facem față unui nou val de dezvăluiri. Și, imediat, să încercăm să filtrăm informațiile. Ce e adevărat și ce nu. Ce e intoxicare, ce e manipulare. Dacă reușim cu mintea noastră, bine; dacă nu, ne lăsăm la mâna (mintea) altora. Aflăm lucruri incredibile despre oameni care ne-au fost colegi, lideri și ne uităm unii la alții pierzându-ne, parcă, încrederea și în noi. E dezolant modul în care un sistem toxic ne asaltează.

În fața unui astfel de atac, continui să cred că soluția cea mai bună este să ne facem treaba. Să ne uităm la capitolele din programul de guvernare și să bifăm, cu determinare, fiecare angajament asumat. Să privim către oameni și să înțelegem ce ne cer. Și, cel mai important, să dăm sens rolului Parlamentului și să facem legi adevărate, bune și corecte, care să nu mai dea posibilitatea niciunui sistem de forță să abuzeze. Cred că de aici putem pleca și construi pe mai departe. Altminteri, ne vom irosi în lupte care nici măcar nu ne aparțin.

Deputat,
Holban Georgeta Carmen

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.