CAZUL BODNARIU – Miting amplu de susținere la Târgoviște! (foto)

bodnariu (7)

S-a întâmplat astăzi, în Piața Mihai Viteazul din centrul municipiului Târgoviște, un miting de susținere pentru familia Bodnariu și alte 2 familii cărora serviciul de protecţie a copilului din Norvegia, Barnevernet, le-a luat copiii și i-a plasat în familii surogat.

Citiți și: OFSD Dâmbovița, mesaj în cazul familiei Bodnariu!

La acțiune au participat și au rostit mesaje, în sensul unei intervenții cât mai grabnice pentru readucerea copiilor la familiile naturale, președintele Consiliului Județean Dâmbovița – Adrian Țuțuianu, primarul municipiului Târgoviște – Cristian Stan, fostul ministru de Externe – senatorul Titus Corlățean, reprezentanți ai Bisericilor Ortodoxă, Baptistă, Adventistă, Evanghelică și alți lideri ai comunităților neoprotestante din județ.

Adrian Țuțuianu: Eu cred că statul român, prin instituțiile sale, are datoria să-l apere pe cetățeanul român oriunde s-ar afla, după cum cred că este normal ca un copil să crească în familia lui biologică și să beneficieze de suportul acesteia. Situația de adopție trebuie să fie una de excepție și justificată pe interesul superior al copilului, așa cum spun și legsilația românească și convențiile internaționale. (…) Eu cred că Ministerul Afacerilor Externe și Autoritatea Națională pentru Protecția Copilului și Adopție trebuie să treacă dincolo de întâlnirile oficiale, de efectuarea de anchete sociale și să sprijine familia Bodnariu, familia Nan și pe toți cei care au de suferit din cauza acțiunii acestei instituții (n.r. – Barnevernet).

Cristian Stan: Vreau să felicit organizatorii acestui eveniment pentru că, iată, ne dau ocazia să demonstrăm, să dovedim că solidaritatea umană nu reprezintă o simplă lozincă. Indiferent cât de performant ar fi un sistem de protecție a copilului din lumea asta, chiar și din Norvegia fie el, acesta nu poate substitui căldura unei familii. Și nu cred – o spun în calitate de părinte – că poate exista o dramă mai mare pentru niște părinți decât să fie despărțiti de propriii copii și o tragedie mai mare pentru niște copii decât să fie smulși din căminul familial.

Onoare muncii!

bodnariu (1) bodnariu (2) bodnariu (3) bodnariu (4) bodnariu (5) bodnariu (6) bodnariu (8) bodnariu (9) bodnariu (10) bodnariu (11) bodnariu (12) bodnariu (13) bodnariu (14) bodnariu (15)

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.