Centru de vaccinare la Corbii Mari: amenajat, dotat, așteaptă să fie deschis. Declarații ale primarului

În comuna Corbii Mari a fost organizat unul dintre cele 22 de centre de vaccinare destinate imunizării populației generale de la nivelul județului. Eforturile amenajării centrului, ca peste tot în județ, au revenit administrației locale. Centrul este acum gata și așteaptă să devină funcțional, la propriu, urmând a deservi 3 localități: Corbii Mari, Potlogi și Uliești.

Ionuț Bănică, primarul comunei:

Dacă, la început, Guvernul ne-a trimis o solicitare să punem doar spațiul la dispoziție, peste o perioadă de timp a revenit şi a spus că trebuie să asigurăm şi dotările, dar și personalul aferent. Din punctul de vedere al Primăriei, noi am asigurat tot ce trebuie, avem medici, avem asistente, avem registratori, avem dotările necesare, contractele care sunt specifice şi mă refer la dezinfecţie, pentru deşeurile periculoase. (…) Mai urmează să ne instaleze STS-ul câteva aparate şi putem să deschidem acest centru, pentru că este în interesul nostru al tuturor, al cetăţenilor comunelor care sunt arondate pentru a fi vaccinaţi în Centrul nostru de vaccinare.

A fost un efort bugetar destul de consistent, mai ales că nu am avut buget ca să putem să facem nişte cheltuieli stricte, pe care să le prevedem în buget. A trebuit să funcţionăm cu 1/12 din bugetul pe anul trecut… de aceea a şi durat o perioadă mai lungă, de două săptămâni, până am finalizat această dotare. Din punctul nostru de vedere Centrul de Vaccinare poate fi deschis şi astăzi, şi mâine, numai să avem şi vaccinul. Ar trebui să se ia în calcul de către reprezentanţii Guvernului, pentru că este corect să ne vaccinăm toţi românii, adică să ne vaccinăm fiecare unde suntem sau unde putem să ne programăm, dar având în vedere că localitatea noastră se află foarte aproape de Bucureşti riscăm ca foarte mulţi bucureşteni să vină să se vaccineze la noi, în Centrul de Vaccinare.

Ca şi sugestie cred că ar trebui să găsim o variantă ca cei care sunt titulari pe raza centrelor de vaccinare să le fie arondate patru zile şi încă trei pentru ceilalţi care se programează online. Vorbim de persoane care sunt în mediul rural şi nu toată lumea poate să se programeze online. Bineînţeles că am avut o discuţie cu medicii de familie ca să găsim cea mai bună modalitate ca să putem să-i programăm cu întâietate pe cetăţenii din comunele arondate.

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.