Ciolacu, despre o revenire a lui Țuțuianu în PSD: Doar în PSD Dâmbovița, nu în altă organizație (detalii)

Paul Stănescu, Marian Neacșu, Adrian Țuțuianu. Ultimii doi au fost excluși din PSD, în 2018, după criticile aduse lui Liviu Dragnea.

Prezent la Târgoviște, pentru Conferința de alegeri a PSD Dâmbovița, președintele Marcel Ciolacu a vorbit, în conferința de presă, despre recenta numire a lui Adrian Țuțuianu în Guvern, ca secretar general adjunct al SGG, respectiv dacă mutarea vine la pachet cu o întoarcere în PSD a celui exclus în 2018:

Sunt două lucruri diferite. Haideți sa spunem adevarul. Dl Tutuianu a fost exclus din PSD, la fel ca dl Neacșu, la fel ca foarte mulți dintre colegii mei; eu nu am votat niciodata excluderea unui coleg din partid. N-am auzit pe nimeni sa spuna ceva asupra profesionalismului dlui Țuțuianu. Dacă a fost exclus din partid și nu mai are drept la muncă, spuneți-mi, că trecem în statut.

În ceea ce privește revenirea dlui Țuțuianu în PSD, dânsul nu poate să revină în PSD decât la organizația din Dâmbovița. Acest lucru nu-l decid eu, îl decid colegii mei, este dreptul lor. Dar nu-mi cereți să interzic unui om care a fost exclus, la un moment dat, din PSD, dreptul la muncă, pentru că nu o să fac asta. Mai ales că, profesional, nu-mi aduc aminte ca cineva să fi spus ceva despre dl Țuțuțuianu. Deci nu se poate înscrie în altă organizație, decât aici, în județ.

Răspunsurile cu privire la „unde, când și cum” va (mai) activa politic Adrian Țuțuianu sunt, deocamdată, destul de îndepărtate, acesta ferindu-se, din momentul numirii la SGG, să alimenteze subiectul. A declarat în repetate rânduri că s-a dus acolo pe o funcție care-l provoacă profesional și se pare că are cu ce să-și ocupe timpul. Țuțuianu a primit responsabilitățile pentru cele mai importante instituții din subordinea Secretariatului General al Guvernului: DLAF, ORNISS, Rezervele de Stat și ANAP (Agenția de Achiziții Publice). În plus, în cadrul SGG, el răspunde de Direcțiile Juridic, Contencios și Resurse Umane, de Direcția Generală Politici Publice, dar și de inspectorii guvernamentali.

În orice caz, declarația lui Ciolacu va fi, cu siguranță, „încălzită”, atunci când se va discuta concret de o întoarcere a lui Țuțuianu în PSD.

Onoare muncii!

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.