Compania de Apă Târgoviște: Informare cu privire la consumurile înregistrate pe ultimele facturi!

compania de apa

INFORMARE

Compania de Apa Targoviste Dambovita S.A informeaza populația asupra faptului ca incepand cu data de 01.01.2016, conform noului Cod Fiscal s-a modificat cota de TVA la serviciile de apa potabila de la 24% la 9%, iar la serviciul de canalizare cota de TVA a scăzut de la 24% la 20%.

Ca urmare a acestei prevederi legale atat Compania de Apa cat și Asociațiile de Proprietari au avut obligatia sa ia masurile necesare in vederea determinarii consumului de apa potabila la data de 31.12.2015, cat mai aproape de adevar.

Pentru respectarea acestei prevederi legale, citirea contoarelor de bransament s-a efectuat in perioada 28 – 31 decembrie de catre cititorii Companiei de Apa. Tot in aceasta perioada Asociațiile de proprietari impreuna cu locatarii aveau obligatia sa efectueze si citirile repartitoarelor de costuri montate in interiorul apartamentelor si pe casa scarii in cazul instalatiilor cu distributie pe orizontala.

Toti consumatorii au fost anuntati in timp util de aceste modificari prin afisarea programarilor la loc vizibil la scarile de bloc, dar si pe site-ul www.catd.ro .

Facturile  pentru serviciile de furnizare a apei potabile si de evacuare a apelor uzate s-au emis pe o perioada mai mare decat cele anterioare, ceea ce a dus la o inregistrare de index aferent pentru o perioada de aproape doua luni, atat pentru consumul declarat cat si pentru cel real.

Cauza care a condus la cresterea acestor consumuri se datoreaza faptului ca utilizatorii care locuiesc in condominii arondate in Asociatii de Proprietari nu au respectat programarile de citiri comunicate acestora prin afisare la loc vizibil  la scarile de bloc, dar si pe site-ul companiei, predandu-si indexurile inregistrate de repartitoare la datele stabilite initial.

Compania de Apa Targoviste Dambovita intelege nemultumirea consumatorilor si spera ca acestia sa inteleaga faptul ca aceasta masura a fost luata pentru a respecta noile prevederi legale.

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.