Concluziile BPJ al PSD Dâmbovița: mandat pentru Rovana Plumb și solicitarea unui Congres rapid!

rovana plumb - liviu dragnea

S-a întâmplat marți seara Biroul Permanent Județean al PSD Dâmbovița. Ședința social-democraților a avut de tranșat un subiect impus de agenda politică a ultimelor săptămâni, anume cu ce mandat va merge, în ședința Comitetului Executiv Național, președintele Adrian Țuțuianu. După retragerea lui Victor Ponta de la șefia partidului, CExN-ul PSD va vota miercuri pentru preluarea atribuțiilor președintelui PSD. Meciul se joacă între 2 nume: Liviu Dragnea (coordonatorul politic al partidului) și Rovana Plumb (președintele Consiliului Național).

În cadrul BPJ, luările de cuvânt ale psd-iștilor dâmbovițeni au conturat o opțiune destul de clară în favoarea Rovanei Plumb, deputat de Pucioasa. Intervențiile au oferit, totuși, nuanțe acestui argument, cea mai importantă fiind aceea că, dacă Victor Ponta s-a retras invocând dosarul instrumentat de DNA, va fi o vulnerabilitate preluarea conducerii PSD de către Liviu Dragnea, condamnat (cu suspendare) în primă instanță, în dosarul Referendumului. În același timp, însă, mai mulți membri BPJ au subliniat că rămâne un fapt incontestabil acela că nimeni nu a ajutat mai mult județul Dâmbovița, din postura de membru al vreunui Guvern, așa cum a făcut-o Liviu Dragnea!

Președintele Adrian Țuțuianu nu și-a exprimat nicio opțiune, declarându-se „purtător” al mandatului încredințat de BPJ. Nu a mai fost nevoie de vot.

Dincolo de acest subiect, cvasitotalitatea membrilor Biroului Permanent Județean s-a exprimat în favoarea unui congres grabnic al partidului, în condițiile în care impunerea unui președinte (interimar) prin Comitet Executiv nu oferă legitimitate acelei persoane și nu face decât să acutizeze vidul de autoritate de la vârful PSD.

Onoare muncii!

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.