Consiliul Județean Dâmbovița – 25 de ani de existență: Mesajul președintelui Alexandru Oprea!

alexandru-oprea-3

Anul acesta, pe 16 aprilie, Consiliul Județean Dâmbovița aniversează 25 de ani de existență.

După organizarea alegerilor din 20 mai 1990 și după formarea Parlamentului României, acest for reprezentativ adopta, în anul 1991, Legea administrației publice locale, prin care se reînființau consiliile județene. Primul consiliu județean constituit în baza noii legi a fost înființat în data de 16 aprilie 1992.

Încă de la constituirea sa, Consiliul Județean a funcționat într-o dublă calitate: de autoritate a administrației publice locale, investită cu gestionarea intereselor colectivității, dar și de autoritate a statului, componentă a puterii executive, care realizează, în virtutea unui mandat național, activități statale de interes național. Aceste două atribuții cumulate îi conferă consiliului județean rolul ce i se cuvine în activitatea economico-socială națională și județeană.

Cu acest prilej, aș vrea să aduc o firească recunoștință și apreciere muncii pe care foștii lideri ai județului au realizat-o în fruntea acestei instituții. Pentru întreaga lor activitate, pentru implicarea lor în viața publică, pentru devotamentul lor în slujba interesului public, le mulțumesc și doresc să îi asigur pe dâmbovițeni că, alături de echipa de la conducerea instituției și colegii din aparatul propriu, vom continua proiectele de dezvoltare a comunității noastre.

Alexandru Oprea
Președinte CJ Dâmbovița

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.