Dâmbovița / COVID-19: Primarul de la Corbii Mari, 3 solicitări urgente către Prefectură și Comitetul Național pentru Situații de Urgență

Informații noi despre situația dramatică de la Corbii Mari, acolo unde pare să fi explodat infecția cu COVID-19. Primarul localității, Ionuț Bănică, a confirmat în această seară că sunt 7 persoane testate pozitiv (în afară de cea care a decedat ieri):

Din păcate, la noi în comună a fost primul caz (din județ – n.r.), în urma unui contact la o clinică pentru dializă din București. Persoana respectivă a decedat, Dumnezeu să-l odihnească. Astăzi, avem încă 3 cazuri noi confirmate, de la același centru de dializă, care nu sunt contacți direcți ai primului caz. Referitor la primul caz, avem alte 4 persoane confirmate, care au fost contacți direcți cu el.

Problema noastră este că, deja, această stare s-a întins în aproape toate satele comunei noastre; avem 3 sate afectate de acest coronavirus, 167 de persoane izolate, 40 de gospodării.

Primarul a făcut adrese către Prefectura Dâmbovița și către Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență, în contextul confirmării unui număr ridicat de cazuri și existenței de focare în mai multe sate ale comunei. Solicitările primarului:

  • testarea cetățenilor din comună, dacă este posibil, sau, în mod obligatoriu, a tuturor contacților direcți cu persoane confirmate și a personalului medical, de poliție și autorităților publice locale care acționează, în acest moment, pe raza comunei;
  • asigurarea de material logistic specific, măști, combinezoane, dezinfectant pentru cetățeni;
  • sprijin cu personal abilitat (Poliție, Jandarmerie, Armată), în vederea asigurării ordinii și și liniștii publice.

Ionuț Bănică: Astăzi, când vorbim, singurii care au luat măsuri am fost noi, Primăria. N-am primit niciun sprijin, decât din partea DSP, care a venit și și-a făcut treaba.

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.