DÂMBOVIȚA: MagiCAMP Brănești – tabără pentru copiii cu afecțiuni oncologice!

10659380_642261479226937_1729985676133241728_n1

Se întâmplă la Brănești, la câțiva kilometri de Târgoviște, o idee frumoasă care a prins viață din sufletul mare al unor oameni mari: MagiCAMP – o tabără pentru copiii cu afecțiuni oncologice. Proiectul a fost dezvoltat de Vlad Voiculescu, chiar pe locul casei părinților săi. Ajutat de prieteni buni și entuziaști, Vlad a reușit să realizeze un proiect extraordinar, dedicat micuților bolnavi de cancer. Astfel, din coșmarul nesfârșit al spitalelor, copiii pot evada pentru o săptămâna la Brănești, în MagiCAMP.

Ce se întâmplă aici? Ne spun chiar organizatorii, pe site-ul taberei:

Pentru copil și pentru familia lui cancerul înseamnă o schimbare radicală a stilului de viață. Prioritatea numarul 1 devine supraviețuirea, toate celelalte trec în plan secund. Copiii  petrec multe ore în cabinetele medicale, fac diverse analize, lipsesc de la școală sau de la alte evenimente cu prietenii și familia.

MagiCAMP încearcă să le dea  înapoi din ceea ce le-a fost luat. Adică multă joacă. Joacă la greu – așa cum spune și motto-ul nostru. Joacă luată în modul cel mai serios, pusă la cale împreună cu medici oncologi, pediatri, psihologi specializați, entertaineri de top. Joacă într-un loc de vis, încărcat de toata magia taberelor trecute și pregatit pentru taberele și mai grozave ce vor urma.Joacă discret supravegheată de medici și personal de specialitate.

Cățărări pe panou vertical, zbor cu tiroliana, tras cu arcul, echitație, pictură, sport, teatru, cântat la tobe și multe alte activități surpriză, toate gândite astfel încât fiecare copil să poată participa, indiferent de provocările de mobilitate sau de alt tip cu care se confruntă.

Toate acestea ajută la creșterea încrederii în propriile forțe, a stimei de sine, a independenței și a interesului copiilor față de construirea de prietenii noi și participarea la diferite activități sociale.

Toți adulții care contribuie la MagiCAMP într-un fel sau altul, fie la amenajarea taberei, fie coordonând diferite activități în timpul taberei fac voluntariat. MagiCAMP nu are nicio afiliere politică și este finanțat exclusiv din donații private. Pentru copii, totul este gratuit în MagiCAMP.

Aflat într-o vizită de lucru în zona de nord a județului, președintele CJD, Adrian Țuțuianu, a mers ieri în tabăra de la Brănești, răspunzând unui apel din partea Melaniei Medeleanu, organizator și ea în cadrul MagiCAMP. Sprijinul solicitat se referă la 2-3 tuburi de azbociment, necesare pentru construcția unui pod care să facă legătura cu un spațiu amenajat anume pentru activități dedicate copiilor: tiroliene, tras cu arcul, echitație, etc.

magicamp (1) magicamp (4)magicamp (3)

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.