Dâmbovița: Managerul Spitalului Județean amendat și amenințat cu destituirea / interese politice și chestiuni personale

Totul a pornit de aici: procesiunea cu moaștele Sf. Ier. Nifon, Patriarhul Constantinopolului și Mitropolitul Țării Românești, desfășurată ca semn de încurajare și pentru încetarea pandemiei. Procesiunea a trecut și prin fața Spitalului Județean de Urgență Târgoviște, acolo unde zeci de cadre medicale, în frunte cu managerul unității, Claudiu Dumitrescu, au ieșit să întâmpine moaștele Sfântului Nifon.

Din acel moment, s-a declanșat o adevărată mașinațiune de ordine pe toate liniile (politic, administrativ), inclusiv răfuieli personale. Ținta este managerul Spitalului, Claudiu Dumitrescu, cel care a făcut, printr-un sms, convocarea personalului medical pentru a ieși la procesiune (vezi aici). Dumitrescu recunoaște, pentru ziarul Libertatea, că mesajul îi aparține și nu-l regretă.

Presiunile au avut efect imediat și, după câteva dezbateri și dialoguri încinse cu privire la motiv și instituția care să aplice sancțiunea, a fost aleasă… DSP Dâmbovița:

Ca urmare a apariţiei în spaţiul public referitoare la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgovişte, DSP Dâmboviţa s-a autosesizat şi a sancţionat managerul unităţii sanitare cu o amendă în valoare de 20.000 lei, conform prevederilor HG 857/2011, pentru neaplicarea de către conducerea spitalului menţionat a măsurilor antiepidemice de prevenire şi răspândire a infecţiilor. În acelaşi timp, la nivelul instituţiilor MAI se efectuează verificări pentru identificarea persoanelor care nu au respectat prevederile ordonanţelor militare privind distanţarea socială, urmând a fi aplicate măsuri conform legislaţiei în vigoare, precizează Centrul Judeţean de Comunicare şi Informare Publică într-un comunicat.

Pe subiect, senatorul PRO ROMÂNIA, Adrian Țuțuianu, spune că la mijloc sunt și alte resorturi:

Eu cred că managerul Spitalului a greșit. Eu am citit în presă mesajul telefonic. Dacă este real, el evident încalcă legea. (…) Din această perspectivă, a greșit. Dacă a fost sancționat, este aprecierea organelor de ordine; eu cred că era suficient un avertisment. Dar eu traduc un pic altfel această chestiune: cred că celebrul director al DSP Dâmbovița, Stoica, a avut un moment de bucurie maximă. Știu că între ei 2 este o permanentă dispută și traduc această amendă prin prisma rivalităților personale dintre directorul DSP și managerul Spitalului Județean. Probabil se va încerca înlocuirea lui Dumitrescu.

În sprijinul managerului SJUT a venit Ionuț Ghibanu, vicar eparhial:

Am decis să-mi donez salariul pentru a plăti o parte din amenda de 20.000 lei, pe care domnul doctor Claudiu Dumitrescu a primit-o pentru că a ieșit în întâmpinarea sfintelor moaște ale Sfântului Ierarh Nifon, alături de alți medici de la Spitalul Județean de Urgență.

Am scris despre acest moment deosebit de la Târgoviște, într-o altă postare, însă aș mai adăuga faptul că nu trebuie uitat că spitalul este unul modular și că medicii merg, dintr-un corp în altul, prin curtea acestuia, întâlnindu-se cu diverși pacienți, purtând același echipament cu care au ieșit în întâmpinarea sfintelor moaște.

Da! Și-au manifestat credința public și au fost amendați! Au recunoscut că medicina are limitele ei și că, orice ar face, la un moment dat, numai Dumnezeu ne mai poate salva, dar au fost amendați.

Și pentru ca tacâmul să fie complet, din poveste nu putea să lipsească prefectul județului, Aurelian Popa, altminteri absent desăvârșit în episoadele de criză din județ. Probabil, din dorința de a subordona politic conducerea Spitalului, prefectul (numit de PNL) l-a sunat pe Claudiu Dumitrescu și i-a transmis că „se ia în calcul destituirea sa”:

Cine mi-a spus? Domnul prefect. Dar nu ştiu care este abaterea pe linie managerială. Aş putea fi demis pentru că m-am implicat într-o acţiune de linişte spirituală. (Claudiu Dumitrescu, pentru ziarul Libertatea).

Onoare muncii!

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.