Dâmbovița: S-a finalizat etapa de evaluare pe unul dintre cele mai mari proiecte de infrastructură ale județului! Vezi traseul

drumuri judetene por 2014 - 2020

Comunicat de presă

A fost finalizată etapa de evaluare tehnică și financiară a proiectului „Dezvoltarea infrastructurii de transport județean prin modernizarea DJ720, DJ720B, DJ711 și DJ101B pe traseul limită județ Prahova – Moreni – Gura Ocniței – Răzvad – Ulmi – Târgoviște – Comișani – Bucșani – Băleni – Dobra – Finta – Bilciurești – Cojasca – Cornești – Butimanu – Niculești – limită județ Ilfov”.

Marți, 9 mai 2017, Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia a informat Consiliul Județean Dâmbovița cu privire la finalizarea etapei de evaluare tehnică și financiară pentru proiectul S/DB/2016/6/6.1/6.1/1/204/ 15.11.2016, cu titlul „Dezvoltarea infrastructurii de transport județean prin modernizarea DJ720, DJ720B, DJ711 și DJ101B pe traseul limită județ Prahova – Moreni – Gura Ocniței – Răzvad – Ulmi – Târgoviște – Comișani – Bucșani – Băleni – Dobra – Finta – Bilciurești – Cojasca – Cornești – Butimanu – Niculești – limită județ Ilfov”, cod SMIS n/a, depus în cadrul apelului nr. POR/2016/6/6.1/1.

În urma parcurgerii etapei de evaluare tehnică și financiară, proiectul a obținut 82 de puncte din totalul celor 100 de puncte posibile, întrunind, astfel, la parametrii optimi, majoritatea criteriilor de selecție.

Prin proiect se urmărește creșterea gradului de accesibilitate a zonelor rurale și urbane situate în proximitatea rețelei TEN-T prin modernizarea DJ720, DJ720B, DJ711 și DJ101B pe traseul limită județ Prahova – Moreni – Gura Ocniței – Răzvad – Ulmi – Târgoviște – Comișani – Bucșani – Băleni – Dobra – Finta – Bilciurești – Cojasca – Cornești – Butimanu – Niculești – limită județ Ilfov, în termen de 45 de luni.

Proiectul are o valoare totală de 211.818.625,27 lei și are ca obiectiv general accelerarea creșterii economice și îmbunătățirea condițiilor de viață ale comunităților locale din județul Dâmbovița prin stimularea mobilității, rezultat al modernizării infrastructurii județene de transport și asigurării conectivității indirecte la rețeaua TEN-T.

Durata totală de  implementare a proiectului este de 73 luni, din care 26 de luni pentru activitățile realizate înainte de depunerea cererii de finanțare și 45 de luni pentru  activitățile ce urmează a fi realizate după momentul contractării proiectului.

Proiectul care va deservi 186.682 de persoane implică 4 drumuri județene, cu o lungime de modernizare eligibilă de 62,069 km, de-a lungul cărora vor fi realizați următorii indicatori care vor contribui atât la fluidizarea, cât și la siguranța circulației: conectivitatea la două coridoare TEN-T, 37 stații pentru pasageri/transport public, 8 alveole pentru mijloacele de transport public, piste pentru bicicliști (cu două sensuri) – cu o lungime de 3,94 km, 69,93 km trotuare și alei pietonale.

Odată cu finalizarea proiectului, se estimează o creștere cu 23% a vitezei medii de deplasare pe drumurile județene în cauză, drumuri care vor asigura accesul comunităților rurale către Municipiul Târgoviște și coridoarele TNT-T.

Pentru demararea etapei precontractuale, Consiliul Județean Dâmbovița urmează să transmită anexele obligatorii la contract, conform Ghidului general și Ghidului specific pentru prioritatea de investiții 6.1 – Stimularea mobilității regionale prin conectarea nodurilor secundare și terțiare la infrastructura TEN-T, inclusiv a nodurilor multimodale, în cadrul Axei prioritare 6 – Îmbunătățirea infrastructurii rutiere de importanță regională.

Biroul Comunicare, Relații Externe al Consiliului Județean Dâmbovița

Comentarii

comentarii

Un Comentariu

  1. moshu49 says:

    cu ceruza pe hîrtie tot rumânul e artist.
    și ce mult e pînă departe… cîte schimbări de modificări vor mai veni?
    a propos, cu centura Târgoviștei cum rămîne? tot ca-n gară?

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.