Delegație oficială din Regiunea Guangxi, vizită la CJ Dâmbovița. Subiecte discutate

Astăzi, 1 august a.c., conducerea Consiliului Județean Dâmbovița a primit, la sediul instituției, vizita unei delegații din regiunea Guangxi, condusă de ZHAO Leqin, în calitate de vicepreședinte al Comitetului Permanent al Congresului Poporului din Regiunea Autonomă Guangxi Zhuang și secretar al Comitetului Municipal al CPC Guilin.

Din delegație au mai făcut parte: ZHAO Zhonghua – secretar general al Comitetului Municipal al CPC Guilin, ZHOU Hui – secretar al Comitetului Regional CPC Longsheng, ZHOU Yan – director al Biroului de Urbanism din Guilin, LIU Fenghua – secretar al vicepreședintelui ZHAO Leqin, și HE Xin – vicepreședinte al Asociației Populare Guilin pentru Prietenia cu Țările Străine.

Programul a vizat o întâlnire de lucru cu administrația publică locală și județeană, la care au participat: Adrian Țuțuianu – vicepreședintele Senatului României, Florina Mureșan – subprefectul județului Dâmbovița, Luciana Cristea și Alin Manole – vicepreședinții Consiliului Județean Dâmbovița, Ivan Vasile Ivanoff – secretarul județului, Ionuț Săvoiu – administratorul public al județului, Monica Ilie – viceprimar al municipiului Târgoviște, Raul Pavelescu – director al Societății de Cruce Roșie, filiala județeană Dâmbovița, Marian Gălbenuș – consilier al președintelui Consiliului Județean Dâmbovița.

În cadrul discuțiilor purtate, președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Daniel Comănescu, a exprimat intenția autorităților județene de a consolida relațiile de colaborare dintre părți în mai multe domenii, prioritar fiind cel industrial.

Alte aspecte discutate și supuse atenției de către Adrian Țuțuianu, în calitate de vicepreședinte al Senatului României, dar și de președinte al Asociației de Prietenie România – China, au vizat o scurtă prezentare a județului, principalele subiecte abordate fiind oportunitățile de investiții existente la nivelul județului. De asemenea, a fost subliniată importanța dezvoltării relațiilor bilaterale în domeniul economic, cultural și educațional, prin investiții.

La rândul său, vicepreședintele ZHAO Leqin le-a mulțumit autorităților județene pentru primire și și-a exprimat interesul atât pentru identificarea unor domenii precise de colaborare, cât și pentru materializarea relației de prietenie în proiecte concrete.

În urma discuțiilor, părțile au convenit ca o delegație din regiunea Guangxi, formată din reprezentanți ai administrației locale și ai instituțiilor cultural – educaționale, dar și din oameni de afaceri, să efectueze o vizită oficială în județul Dâmbovița, în luna octombrie, cu prilejul desfășurării festivalului de romanțe „Crizantema de Aur”. De asemenea, vicepreședintele ZHAO Leqin a lansat invitația ca două delegații din județul Dâmbovița să participe la două evenimente importante care vor avea loc în Republica Populară Chineză, și anume: târgul de turism de la Guilin (luna octombrie) și forumul dedicat colaborării dintre China și statele membre ASEAN, care se va desfășura la Nanning, în luna septembrie. Întâlnirile vor constitui o oportunitate pentru demararea unor parteneriate.

Concluziile întâlnirii au fost prezentate în cadrul unei conferințe de presă.

Programul delegației din Regiunea Autonomă Guangxi în județul Dâmbovița a continuat cu o vizită oficială și la Primăria Municipiului Târgoviște.

Biroul Comunicare, Relații Externe al Consiliului Județean Dâmbovița

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.