Deputat PRO ROMÂNIA: Dacă ai un ministru incompetent, e grav. Dacă ai un ministru al Educației incompetent, e tragic.

Declarație de presă

Ultimele două luni de zile au arătat ce înseamnă să abuzezi de numirea unor docili fără anvergură în funcții-cheie. Ministrul Educației, dna Anisie, a fost pusă în Guvern de către dl Orban cam la fel cum a fost pus dl Orban premier. Căutați orice explicații doriți, dar competența nu se va regăsi printre ele.

Dacă ai un ministru incompetent, e grav. Dacă ai un ministru al Educației incompetent, e tragic.

Dna Anisie a compromis dreptul la educație pentru mulți elevi, pe perioada coronacrizei. Bâlbâieli, decizii fără argumente, declarații contradictorii, lipsă de înțelegere a riscurilor sistemului și completă lipsă de viziune – toate au provocat cea mai haotică perioadă din istoria sistemului de învățământ. Întrebați pe oricine – preșcolari, elevi, studenți, părinți, bunici, personal din învățământ – și vă vor răspunde cu revoltă pentru nesiguranța din aceste luni.

Doar câteva sancțiuni:

  • Nu au fost comunicate în timp util scenariile și măsurile avute în vedere de minister, în contextul pandemiei de coronavirus;
  • Nu au fost comunicate nici măcar acum variantele de metodologii pentru examenele din anii terminali;
  • Nu au fost comunicate în timp util procedurile pentru concursurile de titularizare și definitivat;
  • Nu au fost comunicate graficul și modalitatea în care se vor da probele de aptitudini pentru admiterea în unitățile de învățământ vocațional;
  • Nu au fost comunicate posibile scenarii pentru încheierea anului școlar;
  • Nu a fost elaborată o procedură de lucru la domiciliu pentru cadrele didactice, pentru personalul didactic auxiliar, pentru directori, inspectori școlari și pentru personalul nedidactic.
  • Nu a fost implementat și actualizat programul Euro 200, astfel încât toți elevii să aibă la dispoziție un computer, laptop sau tabletă pentru continuarea studiilor.
  • Nu a existat niciun fel de coerență cu privire la stabilirea unui calendar pentru începutul dde an școlar, nici pentru grădinițe și nici pentru școli.

Pentru toate aceste și pentru multe altele, decența ar obliga la demisie/demitere. Dacă ar mai fi vreo urmă de decență prin Palatul Victoria.

Oana Vlăducă
Deputat PRO ROMÂNIA

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.