Deputatul Ionuț Săvoiu, declarație politică – Programul Național de Cadastru

ionut savoiu 2

GUVERNUL ACTUAL ONOREAZĂ ÎNCĂ O PROMISIUNE ELECTORALĂ MENȚIONATĂ ÎN PROGRAMUL DE GUVERNARE DIN 2012

Finanțarea primei înscrieri în cadastru şi cartea funciară a imobilelor şi a drepturilor de proprietate aferente se va face de la bugetul ANCPI şi al Programului Operaţional Regional 2014-2020, fǎrǎ costuri pentru cetǎţeni, în cadrul Programului Naţional de Cadastru anunţat de Ministrul Dezvoltǎrii Regionale şi Administraţiei Publice, Liviu Dragnea.

Pânǎ la finalizarea Programului toate teritoriile administrative, comune, oraşe şi municipii vor fi cadastrate complet. Astfel, în mod treptat, în acele teritorii în care prima înregistrare este finalizatǎ sistematic va creşte gradul de corectitudine, siguranţǎ şi transparenţǎ deplinǎ a operaţiunilor înregistrate în cadastru şi cartea funciarǎ. Toate acestea în condiţiile în care, tehnic se va putea asigura atât reducerea timpilor de rǎspuns la cereri, cât şi reducerea treptată a costurilor de operare suportate de utilizatori.

Guvernul condus de Victor Ponta este primul, dupa cel al PSD din anii 2000 şi 2004, care a înţeles cu adevarat cǎ realizarea unui sistem unitar şi omogen de cadastru şi carte funciarǎ cu acoperire naţionalǎ, similar celorlalte state europene dezvoltate, nu se poate îndeplini fǎrǎ un program clar, fǎrǎ asigurarea unei finanțări adecvate, iar odatǎ realizat va asigura avantaje atât pentru cetǎţeni, cât şi pentru mediul economic, facilitând investițiile private şi publice în toate domeniile şi mai departe dezvoltarea durabilǎ.

Deputat PSD Dâmbovița, Ionuț Săvoiu

Colegiul nr. 7 Titu

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.