Diplomă mitropolitană de recunoștință pentru Adrian Țuțuianu: „Într-o săptămână dificilă pentru mine, a venit ca o mângâiere”.

tutuianu - ips nifon

Senatorul Adrian Țuțuianu a primit duminică, 10 septembrie, cu prilejul sfințirii Mănăstirea Stelea din Târgoviște, Diploma mitropolitană de recunoștință pentru sprijinul acordat proiectului amplu de amenajare, extindere și înfrumusețare a locașului.

Momentul a fost primit cu emoție de fostul președinte al Consiliului Județean și ministru al Apărării Naționale, Adrian Țuțuianu, postând el însuși un mesaj în acest sens:

Am fost unul dintre cei care au susținut constant eforturile închinate acestor lucrări (și multor altora din Arhiepiscopia Târgoviștei). Este și motivul pentru care am primit cu emoție Diploma mitropolitană de recunoștință acordată celor care au sprijint amplul proiect de amenajare, extindere și înfrumusețare a locașului.

Este al doilea moment de cinste din partea Arhiepiscopiei Târgoviștei în ultima lună, după acordarea Ordinului Sfântului Ierarh Nifon, Patriarhul Constantinopolului și Mitropolitul Țării Românești, la 11 august. Dacă pun alături și Crucea Valahă primită acum câțiva ani, este o recunoaștere care pentru mine înseamnă foarte mult, a muncii și implicării în sprijinirea Bisericii străbune.

Într-o săptămână dificilă pentru mine, disctincția oferită de Înaltpreasfiniția Sa, Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, a venit ca o mângâiere.

Senatorul mai adaugă mesajului său un post-scriptum care trimite la momentul împăcării dintre Matei Basarab și Vasile Lupu, în 1644, născându-se din pacea lor cele 2 altare: Stelea (ridicată de Vasile Lupu) și Soveja, în Vrancea (ctitoria lui Matei Basarab). Spune Adrian Țuțuianu că cei 2 domnitori au avut înțelepciunea de a pune capăt războiului dintre români și români, iar pilda lor ar trebui privită cu mai multă atenție astăzi.

Onoare muncii!

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

}