„DRAMATIC” e prea puțin spus: CSM, victorie FA-BU-LOA-SĂ cu Sepsi Sf. Gheorghe în meciul 3 al finalei de baschet!

csm - sepsi (10)

Ultimul punct al meciului!

În cuvinte puține, știrea este că CSM Târgoviște a câștigat, pe teren propriu, meciul 3 al finalei Ligii Naționale de Baschet Feminin împotriva lui Sepsi Sfântu Gheorghe, scor 79-77 (13-25, 19-13, 17-15, 13-9, 10-10, 7-5), după o partidă care a avut nevoie de două reprize de prelungiri.

Dar vorbele de mai sus nu pot traduce drama și spectacolul care au umplut în seara asta Polivalenta din Târgoviște. Nu trebuie să mori după baschet (deși o puteai face astăzi), ca să tremuri pe scaun după o astfel de luptă. Dar trebuie să simți mirosul coșurilor ratate, încruntarea dureroasă a antrenorilor după un atac pierdut și pulsul rupându-ți cămașa, ca să înțelegi pe de-a-ntregul nebunia. Două refrene celebre în sport și-au găsit întruchiparea în partida din această seară: „Meciul a avut de toate” și „de la agonie la extaz”.

Repriză de început slabă pentru CSM (13-25), și apoi, punct după punct, coș după coș, o urmărire pasionantă pentru egalare. Care s-a întâmplat abia în sfertul 4, cu 7 minute înainte de final (53-53). Ce-a urmat ține de boală și pastile.

Cu 70 de secunde înainte de sfârșitul meciului, CSM era condusă la 4 puncte, pentru ca sfertul să se închidă la egalitate (62). Prima repriză de prelungiri a debutat cu coș de 2 p pentru CSM, după care a urmat un „du-te – vino” în fruntea tabelei până la egalitatea de 72, cu 25 de secunde înainte de final. Se putea termina acolo, dar Givens a ratat ultimul atac. S-a intrat în repriza a doua de prelungiri, cu avantaj la debut pentru Sf. Gheorghe (74-72). A fost momentul în care fetele lui Dan Fleșeriu au întors definitiv situația și n-au mai slăbit scorul. Cu 5 secunde înainte de final, la 79-77, Sepsi a ratat 2 aruncări libere. Și s-a terminat acolo.

Cam așa a arătat lupta. A fost genul acela de meci pe care îl trăiești cu infarctul pe masă, de care profită reclamele la pastile de cap, inimă, ficat și fiere. Genul de meci de la care pleci bolnav și fericit deopotrivă și pentru care „dramă” e un diminutiv în descriere. CSM Târgoviște câștigă partida 3 cu Sepsi Sfântu Gheorghe și revine în lupta pentru titlu, după ce pierduse primele 2 manșe ale finalei.

Meciul 4 are loc mâine, la Târgoviște, de la ora 19.00.

csm - sepsi (1) csm - sepsi (2) csm - sepsi (3) csm - sepsi (4) csm - sepsi (5) csm - sepsi (8) foto 8.1csm - sepsi (9) csm - sepsi (11) watermarked-foto11 (2)

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.