EXCLUSIVITATE: Țuțuianu îl desființează pe Volintiru după ultimele atacuri și aluzii ale interimarului PNL

volintiru-tutuianu

Lipsită, până acum, de contondența cu care eram obișnuiți, campania electorală din județul Dâmbovița crește brusc în intensitate. Președintele CJ și PSD Dâmbovița, Adrian Țuțuianu, oferă astăzi reacții mai multor atacuri pe care președintele interimar al PNL Dâmbovița, Mihail Volintiru, le-a lansat în ultima conferință de presă. De altfel, ignorat o bună bucată de vreme, Volintiru a înțeles că trebuie să provoace subiecte „spectaculoase” pentru a fi mediatizat. S-a conformat și a adus în spațiul public mai multe lucruri controversate, începând de la pistolul lui Țuțuianu (care a determinat subiectul scurgerii de informații din IPJ Dâmbovița) și continuând acum cu un referendum pentru demiterea președintelui CJD, candidatura la această funcție și un amestec de aluzii la gesturile instituțiilor statului din perioada următoare.

Zice Volintiru:

Intenționez să candidez la o funcție aleasă în județul Dâmbovița: președinte la Consiliul Județean. Eu sper mai devreme de 2016. Până în 2016 eu zic c-o facem de două ori. (…) Dacă n-o să demisioneze, în toamnă și, dacă nu în toamnă, imediat la începutul anului 2015, o să demarăm un referendum vizavi de demiterea lui Țuțuianu, deși, părerea mea este că nu cred că va mai prinde nici măcar acest recensământ. Intuiesc că instituțiile statului își fac datoria.

Pe marginea acestor afirmații, Adrian Țuțuianu a oferit mai multe răspunsuri pentru politica-broastei.ro. Carevasăzică, rând pe rând:

Despre o eventuală candidatură a lui Volintiru la șefia CJD

Eu nu sunt foarte preocupat de declarațiile domnului Mihail Volintiru. Dânsul reprezintă în județul Dâmbovița un partid care are 10-12%. În al doilea rând, ca persoană fizică, dânsul n-are nicio legătură cu acest județ, este doar un individ cu foarte mult tupeu, parașutat, din întâmplare, de Partidul Național Liberal în județul Dâmbovița și care visează că ar putea candida la funcția de președinte al Consiliului Județean sau că ar putea să ocupe orice funcție publică, oricum. Mi-e și rușine să răspund la așa ceva.

Pe mine mă preocupă să rezolv problemele cetățenilor și nu sunt interesat de gargara domnului Volintiru. Eu am făcut ceva în județul Dâmbovița: Drumul Sudului, Spitalul Județean, DN 72, Podul de la Ionești. Am rezolvat problema apei și canalizării în foarte multe localități; am făcut 67 de km de drumuri în asociere Consiliul Județean – Consiliul Local. Mă preocupă scrierea de proiecte europene pe exercițiul 2014 – 2020. Foarte important: am reușit să deblochez zilele trecute, subiectul căii ferate și transportului de călători pe relația Târgoviște – Pietroșița și Târgoviște – Ploiești Vest.

Deci, am cu totul alte preocupări decât cele pe care le are domnul Volintiru. El e preocupat de două lucruri: să creeze scandal prin județ, așa cum a creat și pe durata cât a existat USL, și, în al doilea rând, este procupat de afacerile proprii și de cum să facă să-și aducă diferite grupuri de interese în județul Dâmbovița, pe acele zone pe care sunt bani publici, fie că sunt din fonduri interne, fie că sunt din fonduri externe.

De asemenea, preocuparea de bază a domnului Volintitu a fost să strângă lângâ dânsul pe cei din PDL, care ne-au înjurat până pe de 10 decembrie, și să-i pună să plătească cotizații, unele văzute, unele nevăzute, lucruri pe care trebuie să le verifice instituțiile statului, dacă tot ne place să facem mereu amintire de ele.

Despre ideea referendumului pentru demiterea președintelui CJD

Referendum poate face, dar va reuși să strângă poate 5% din voturile pe care le are Partidul Național Liberal. Dânsul n-are niciun fel de credibilitate în PNL și situația asta s-a dovedit cu ocazia încercării de excludere a domnului Grozavu, când nici măcar cei pe care i-a adus domnul Volintiru în partid n-au putut susține un asemenea demers. Deci, un individ fără credibilitate și, îmi pare răsu s-o spun, cu un comportament de golan.

Despre aluziile la instituțiile statului și faptul că acestea „își fac datoria” în privința lui Țuțuianu

Câinele suferă de drum lung și prostul de grija altuia. Se lansează în afirmații de tipul ăsta, și în spațiul public, când iese în presă, dar și în diverse discuții personale, într-un mod care este mizerabil și îi reflectă profundele deficiențe de caracter, precum și lipsa de bun simț elementar. Și eu am auzit despre domnia-sa că a înșelat un partener francez când și-a făcut tipografia sau am auzit că era foarte cunoscut pe piața telefoanelor mobile, la începuturile acestei afaceri, în special în zona celor care vindeau pe la marginea orașelor. Dacă insistă să facem discuții de genul ăsta, le putem face. Dar eu cred că nu e igienic să coborâm nivelul discuției politice la începuturile activității de afacerist a domnului Volintiru

Repet, domnul Volintiru n-are nicio legătură cu județul Dâmbovița, după cum n-are absolut nicio treabă cu principiile Partidului Național Liberal. Cred că, dac-ar vedea Brătienii cine reprezintă în Dâmbovița Partidul Național Liberal, s-ar întoarce, săracii, în mormânt. Sunt convins că Volintiru n-a citit în viața lui ceva despre liberali. Întrebați-l de Brătianu, de Duca, de Tătărescu și alții care au însemnat istoria Partidului Național Liberal și veți constata singuri ignoranța acestui individ. Din păcate, în politica românească și în foarte multe partide au pătruns indivizi fără caracter, fără coloană vertebrală, fără multă minte, dar cu enorm tupeu.

Despre această replică dură oferită lui Volintiru în condițiile în care, în ultima perioadă, Țuțuianu a ales să-l ignore

Cred că observați că am avut, pentru prima oară după foarte mulți ani, o campanie liniștită, fără evenimente majore. Faptul că s-a mai rupt un afiș sau un banner sunt lucruri minore față de ceea ce eram obișnuiți noi în județul Dâmbovița. Și iată cum această atmosferă de campanie electorală normală a trebuit tulburată prin câteva ieșiri publice de către acest individ lipsit de caracter, ieșiri în dreptul cărora am considerat că se impun anumite precizări.

Dar altfel, am tot încercat în această perioadă să-l ignor pe individ, pentru că, este evident pentru toată lumea, suferă de nebăgare în seamă. A-i răspunde eu de fiecare dată nu înseamnă decât să-l fac cunoscut puțin opiniei publice. Or, ultimul sondaj de opiniei pe care l-am făcut îmi arăta că are 1% notorietate la nivelul județului Dâmbovița. Înțelegeți, așadar, de ce nu vreau să-i fac eu propagadă unui individ lipsit de caracter. Încerc, pe cât posibil, să-l las să se zbată în disperarea de a atrage atenția asupra lui.

Onoare muncii!

Comentarii

comentarii

2 Comentarii

  1. Eva Ekaterina says:

    Sa ne lase DOMNUL Tutuianu cu ce a „facut” dansul pentru Dambovita. Proiectele erau in plina desfasurare in momentul cand a foat pus in functie- dupa ce a facut zeci de comentarii referitoaare la cati bani s au cheltuit in mod ilegal si pentru interese proprii- ce a facut domnul Tutuianu?:)) a continuat ce au lasat altii! Rusine!!! Si .. In legatua cu interesele personale… Haideti sa ne vedem fiecare de alte noastre ca stim si cum sta treaba cu biroul de avocatura condus de domnul Tutuianu..

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.