Folosește containerul VERDE! Colectare selectivă în municipiul Târgoviște (detalii)

Primarul municipiului Târgoviște – Cristian Stan și echipa sa din Executiv au mers astăzi în microraionul 3 (cartierul Matei Basarab), acolo unde a fost lansat un program de colectare selectivă a deșeurilor la nivel municipal.

  • Concret, fiecare punct de precolectare din oraș va fi dotat, în prima etapă, cu un container de culoare verde, pe acesta fiind aplicat și un autocolant cuprinzând un ghid de colectare selectivă. În containerul verde vor fi depuse deșeurile reciclabile, respectiv hârtie, metal, plastic și sticlă. Aceste deseuri vor fi ridicate si transportate separat.

Cristian Stan:

Este pentru prima dată când, pe scară largă, la nivelul orașului nostru se oferă această posibilitate de colecatre selectivă. (…) Serviciul este gestionat de o Asociație de Dezvoltare Intercomunitară, deci nu direct de către municipiu, dar este datoria noastră, a tuturor, să facem acest lucru, mai ales că sunt obligații legale pe care le avem. Mai exact, până la sfârșitul anului 2020 există obligația legală de a avea 50% din ceea ce înseamnă deșeu colectat selectiv. De asemenea, după 30 iunie 2019, există și obligația ca taxele pentru acest serviciu să fie determinate în funcție de cantitatea de deșeuri care poate fi reciclată, astfel încât cei care colectează selectiv să plătească o taxă mai mică de salubrizare.

Începând de astăzi, în tot municipiul Târgoviște, la toate aceste puncte de precolectare vor fi puse asemenea containere. Îi rog pe toți cetățenii municipiului să facem un efort, astfel încât să utilizăm aceste containere pentru cele 4 tipuri de deșeuri. (…) Eu mi-aș dori ca, în loc de 3 containere negre și 1 verde să ajungem să avem 3 verzi.

Până la data de 31 decembrie 2020, trebuie atins un nivel de reciclare de minimum 50% din masa totala generată, cel puțin pentru deșeurile de hârtie, metal, plastic și sticlă provenind din deșeurile menajere.

Onoare muncii!

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.