FOTO: A fost inaugurată stația de epurare Pucioasa, în prezența ministrului Fondurilor Europene!

pucioasa - statie de epurare (8)

S-a întâmplat astăzi momentul festiv al inaugurării unui obiectiv esențial în cadrul programului de reabilitare a infrastructurii de apă și apă uzată a județului Dâmbovița – stația de epurare Pucioasa. Investiția face parte din contractul de lucrări nr. 6 al proiectui european derulat de Compania de Apă Târgoviște – Dâmbovița, respectiv Lucrări la sursele de apă și stațiile de epurare Pucioasa și Fieni, în valoare de 58.496.803,34 lei (fără TVA). În toamna anului trecut a fost inaugurată și stația de epurare de la Fieni (vezi aici).

La eveniment au participat ministrul Fondurilor Europene – Marius Nica, președintele CJD – Adrian Țuțuianu, primarul orașului Pucioasa – Dănuț Bădău, directorul Companiei de Apă – Mircea Constantin, reprezentanți ai constructorilor și proiectanților, lucrători ai Companiei, etc.

Adrian Țuțuianu: Vă pot spune că, dacă în luna mai a anului 2013, când s-a făcut o schimbare la conducerea Companiei de Apă, implementarea proiectului era undeva sub 15%, astăzi avem certitudinea că vom finaliza până la sfârșitul anului toate proiectele începute, e vorba de 10 contracte. Practic, avem doar un semn de întrebare cu privire la finalizarea până la sfârșitul anului a stației de epurare din municipiul Moreni, din cauza unor situații generate de insolvența liderului de asociere.

Marius Nica: Într-adevăr, în urmă cu aproximativ 2 ani, stadiul fizic și financiar al implementării acestor proiecte era unul total nesatisfăcător. Au recuperat foarte mult. De aceea, eu consider că au toate premisele ca, până la sfârșitul acestui an, să atingă un grad de absorbție foarte ridicat. Sper să se termine și investiția de la Moreni, ne ajută foarte mult. Practic, toți banii pe care îi tragem anul acesta crează avantajul premisele ca, pentru 2014-2020, 145 de milioane de euro să fe absorbiți de acest județ.

Onoare muncii!

pucioasa - statie de epurare (1) pucioasa - statie de epurare (2) pucioasa - statie de epurare (3) pucioasa - statie de epurare (4) pucioasa - statie de epurare (5) pucioasa - statie de epurare (6) pucioasa - statie de epurare (7)
pucioasa - statie de epurare (9)

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.