FOTO: Ministrul Remus Pricopie – vizită la Campusul Universității „Valahia” și angajamentul că la 1 octombrie va fi inaugurat

remus-pricopie-campus-valahia (3)

În șirul întâlnirilor din județul Dâmbovița, ministrul Educației Naționale, Remus Pricopie, s-a oprit și la Campusul Universității „Valahia” din Târgoviște, singurul proiect de acest fel demarat de la temelie în ultimii 25 de ani. Au mers alături de ministru în locațiile campusului Adrian Țuțuianu – președinte CJD, Ionuț Ghibanu – consilier mitropolitan, Gigel Paraschiv – secretar de stat pentru învățământul superior, Călin Oros – rector UVT, Luminița Preda – inspector școlar general IȘJ Dâmbovița, cadre didactice universitare, studenți, etc.

Treaba bună e aceea că Guvernul va oferi anul acesta finanțarea (3,5 milioane lei) trebuincioasă inaugurării la 1 octombrie 2014 a campusului. De altfel, președintele CJD anunța, încă de acum trei săptămâni, că premierul Victor Ponta a promis, după vizita de la Nucet, alocarea banilor necesari finalizării obiectivului. Întărește acest angajament ministrul Educației:

Universitatea este un obiectiv important. Așa cum a spus domnul președinte Țuțuianu astăzi, la întâlnirea cu cadrele didactice, este singurul campus universitare care a început să fie construit de la zero după 1989. (…) Acolo sunt două lucruri. Este, pe de o parte, o zonă unde mai au nevoie de 3,5 milioane lei pentru a finaliza, și există o altă zonă, în partea stângă din față, unde, practic, avem doar o fundație și o structură de beton, care urmează să fie finalizată prin fondurile structurale pe perioada 2014 – 2020. Dacă vorbim de investiția cu un grad ridicat de finalizare, atunci, această investiție va fi finanțată în următoarele săptămâni, ca urmare a deciziei Primului Ministru, Victor Ponta. Vor fi alocate Universității 3,5 milioane RON și, cu acești bani, vor termina tot ce mai au de terminat, inclusiv mobilier. Și la 1 octombrie sperăm să ajungem aici și să deschidem acest campus în mod formal.

Onoare muncii!

remus-pricopie-campus-valahia (1) remus-pricopie-campus-valahia (2) remus-pricopie-campus-valahia (4) remus-pricopie-campus-valahia (5) remus-pricopie-campus-valahia (6) remus-pricopie-campus-valahia (7) remus-pricopie-campus-valahia (8)

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.