GEST SUPERB: Sorana Cîrstea & Salvați Copiii – incubator nou pentru Maternitatea din Târgoviște! (galerie foto)

sorana (7)

Secția de Neonatologie a Spitalului Județean de Urgență Târgoviște se bucură de aparatură nouă, de înaltă performanță. Un gest superb vine din partea tenismenei Sorana Cîrstea, târgovișteancă și ea, care a donat Secției un incubator performant, în valoare de 75.000 lei – premiul în bani după participarea în echipa de Fed Cup a României. Incubatorul este vital pentru salvarea nou-născuților, majoritatea celor existente aici fiind, deja, uzate de aproape un deceniu. Donația s-a făcut prin intermediul organizației „Salvați copiii”, iar festivitatea s-a întâmplat astăzi.

La eveniment au participat, lângă Sorana, managerul Spitalului Județean – Claudiu Dumitrescu, managerul de proiect de la „Salvați Copiii” – Ștefania Mircea, șeful Secției Neonatologie – dr. Roxana Aldea, primarul municipiului – Cristian Stan, vicepreședintele CJD – Luciana Cristea, deputatul Carmen Holban, membru în Comisia de Sănătate a Camerei și consilierul municipal – Doina Boboacă.

Vizibil emoționată, Sorana a vorbit despre gestul său cu modestie, fiind recunoscătoare că poate să ajute în mod concret la salvarea de vieți: Am dorit să donez acești bani unei organizații care știe ce să facă cu ei și să mă întorc în orașul de unde am plecat, împreună cu Salvați Copiii, cu o dotare care poate va ajuta să crească viitori campioni din copilașii născuți prematur și cu siguranță le va salva viețile. Îi chem pe toți colegii mei, sportivi de performanță, să dea un exemplu și să se implice activ în cauze ca acestea și să începem să fim noi schimbarea pe care o vrem în societate. Joc pentru Româia, dau înapoi României!

Prezentă lângă Sorana a fost și mama acesteia, la fel de emoționată, care a spus doar că este recunoscătoare că poate să trăiască astfel de momente și că a crescut un copil bun, care știe să prețuiască darurile pe care viața i le-a oferit, întorcând, la rândul ei, din acestea.

După conferința de presă a avut loc o vizită a Secției. Sorana a stat momente bune lângă noul incubator, care găzduia, chiar astăzi, 2 gemeni nou-născuți. Maternitatea din Târgoviște, ridicată recent la unitate de grad III, deservește mai multe județe în privința cazurilor severe de prematuritate.

Onoare muncii!

sorana (1) sorana (2) sorana (3) sorana (4) sorana (5) sorana (8) sorana (9) sorana (10)

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.