Imagini incredibile: Cinematograful Independența, o ruină cu lilieci morți pe jos. Proiectul primarului Cristian Stan pentru reabilitarea clădirii – simbol!

cinema independenta (1)

Primarul interimar al municipiului Târgoviște, Cristian Stan, a vizitat astăzi clădirea fostului Cinematograf Independența, pentru a înțelege exact punctul de plecare al unui viitor proiect de reintroducere în circuitul socio-cultural al orașului a acestui obiectiv. A fost însoțit de consilierul local Andrei Păunescu și de directorul executiv al Direcției Tehnice din Primărie, Constantin Bălașa. Imaginile descriu o clădire distrusă, o ruină care nu mai amintește cu nimic de centrul atractiv al deceniilor trecute.

De unde și ambiția administrației de a repara acest dezastru, ignorat de prea mulți și de prea multă vreme. Zice Cristian Stan:

Astăzi am vizitat unul din simbolurile apuse ale municipiului Târgoviște, fostul cinematograf Independența, care se află acum într-o stare foarte avansată de degradare (nici măcar liliecii nu lipseau din peisaj).

Avem obligația de a reda orașului acest cinematograf, sub forma unei săli multifuncționale moderne (sală de cinema/conferințe, etc), existând în acest sens posibilități de finanțare a unei viitoare investiții, prin Compania Națională de Investiții, sau din fonduri europene, în cadrul Programului Operațional Regional 2014 – 2020. Este absolut necesar ca această clădire din zona centrală a municipiului Târgoviște să redevină un punct de atracție pentru târgovișteni , la fel ca odinioară.

Onoare muncii!

cinema independenta (2) cinema independenta (3) cinema independenta (5) cinema independenta (6)cinema independenta (7) cinema independenta (8)

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.