Inaugurare în campus: spații noi pentru alte 2 facultăți ale Universității „Valahia” Târgoviște!

ponta - targoviste (2)

Cele mai noi spații construite în campusul Universității „Valahia” au fost inaugurate astăzi, la Târgoviște. Este vorba de corpul B de clădire, care va găzdui Facultatea de Științe Economice și Facultate de Științe Politice, Litere și Comunicare.

Evenimentul s-a bucurat de o participare generoasă de personalități ale vieții publice, oameni care au susținut masiv investițiile din ultimii 3 ani în infrastructura universitară din campus. Au fost prezenți 3 foști prim-miniștri ai României: Victor Ponta, Adrian Năstase și Theodor Stolojan, fostul viceprim-ministru și ministru al Agriculturii – Daniel Constantin, fostul ministru al Educației – Sorin Cîmpeanu și secretarul de stat din același minister – Gigel Paraschiv, fostul ministrul al Finanțelor – Eugen Teodorovici.

Alături de ei – IPS Părinte Mitropolit Nifon, președintele Consiliului Județean Dâmbovița – Adrian Țuțuianu, primarul Cristian Stan, rectorul Călin Oros și ceilalți reprezentanți ai conducerii universității, parlamentari, membri ai comunității academice, studenți, oameni de afaceri, colaboratori instituționali.

Aproape în unanimitate, vorbitorii au pus accent pe faptul că niciodată în istoria Universității „Valahia” nu s-au adus investiții mai mari decât la Târgoviște în perioada 2013 – 2015. Practic, din toate realizările din campusul universitar, peste 75% din fonduri au fost asigurate în timpul Guvernului condus de Victor Ponta (peste 30 de milioane lei din totalul de 40). Reamintim că, în 2014, a fost finalizat și inaugurat Institutul de Cercetare Științifică și Tehnologică Multidisciplinară, iar în 2015 corpul A de clădire, unde s-au mutat facultățile de inginerie ale Universității.

În privința inaugurării de astăzi, noile spații de învățământ acoperă o suprafață de peste 8.000 mp și dispun de 2 amfiteatre, 18 săli de curs, seminar și alte activități, 7 laboratoare, 1 depozit de carte și 1 bibliotecă. Aici se vor muta aproximativ 1.600 de studenți și 100 de cadre didactice și personal auxiliar. Clădirea are amenajări și dotări la cele mai înalte standarde de calitate.

Vom reveni și cu o galerie foto a evenimentului!

Onoare muncii!

ponta - targoviste (1)

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.