Încă un pas: Consiliul Județean cumpără baza de tenis din Parcul Chindia / ce urmează

Consilierii județeni reuniți, astăzi, în ședință extraordinară, au adoptat proiectul de hotărâre privind exercitarea dreptului de preempțiune pentru achiziționarea imobilului compus din teren în suprafață de 9.185 mp și clădire cu suprafața de 423,55 mp, situat în Târgoviște, Aleea Coconilor, nr.13A. Este vorba, pentru înțelesul publicului larg, de baza de tenis „Chindia”, emblematică pentru municipiu.

Complexul (teren de 9.185 mp și clădire de 423 mp) se află sub sechestrul Agenției Naționale de Administrare Fiscală și face obiectul valorificării prin vânzare, conform Codului de procedură fiscală. După ce ANAF a demarat procedurile de executare silită, complexul a fost evaluat la suma de 2.978.185 lei (604.000 euro). Anterior proiectului de astăzi, Consiliul Județean a adoptat, deja, în luna ianuarie, Nota de fundamentare privind necesitatea și oportunitatea efectuării cheltuielilor pentru această bază. Acum, s-a exercitat și dreptul de preemțiune de către CJD pentru cumpărare, oportunitate pe care nu putea să o rateze, în condițiile în care zona respectivă era „vânată”, dacă județul ar fi refuzat achiziția. Urmează, acum, negocierea prețului de cumpărare stabilit prin evaluare, care nu poate fi mai mare de 2.978.185 lei.

Corneliu Ștefan, președinte CJD:

Cred că este un lucru bun, atât pentru municipiul Târgoviște, cât și pentru județul Dâmbovița să continuăm activitatea sportivă din zonă respectivă și să n-o lăsăm acaparată de nu știu ce investiții care nu au legătură cu sportul. (…) În perioada următoare vom scoate la licitație studiul de fezabilitate pentru Sala Polivalentă pe care am preluat-o la Consiliul Județean, iar în maxim 3-4 luni vom începe investiția noului stadion (de lângă mall), am predat, deja, amplasamentul constructorului.

Planurile conducerii CJD au în vedere modernizarea și revitalizarea bazei, care să poată oferi iubitorilor de tenis și de sport, în general, un punct de atracție la standarde de calitate ridicate. Cert este că, odată cu achiziția terenurilor de tenis, în paralel cu ridicarea noului stadion de lângă mall și cu proiectul de transformare a Sălii Polivalente, Consiliul Județean Dâmbovița va deține una dintre cele mai complete și moderne infrastructuri sportive din țară, ofertantă pentru iubitorii de fotbal, atletism, tenis și toate sporturile de sală.

Onoare muncii!

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.