Investiție finalizată: alimentare cu apă în satele Conțești, Boteni și Crângași!

inaugurare contesti (2)

S-a întâmplat vineri, la Conțești, în prezența președintelui CJD – Adrian Țuțuianu, a primarului Marian Alexandru, a vicepreședintelui CJD – Ioan Marinescu, a senatorului Valentin Calcan, a directorului SC LDP – Alin Manole, a directorului Direcției Silvice Dâmbovița – Costel Preda și a mai multor localnici. O investiție de 2.965.000 lei a fost adusă la bun sfârșit, oferind locuitorilor din satele Conțești, Boteni și Crângași posibilitatea racordării la rețeaua de alimentare cu apă. Proiectul a fost executat de SC Consral și a beneficiat de alocare financiară prin OUG 28/2013. În cadrul proiectului s-au realizat: 2 foraje la 100 ml, 1 rezervor cu capacitatea de 300 mc, stație de pompare și stație de clorinare și 21 km rețea de distribuție.

Marian Alexandru: Cu sprijinul Consiliului Județean am reușit să finalizăm această lucrare. Lucrarea este începută de 3 ani de zile. Mulțumesc, încă o dată, că domnul președinte ne-a ajutat să finalizăm lucrarea, să plătim constructorului datoria pe care o avem și, de asemenea, am rugămintea să ne ajute în continuare să extindem rețeaua de alimentare cu apă și în celelalte sate pe care le mai avem în comună.

Primarul a ținut să-i mulțumească și lui Calcan pentru implicarea în proiectele dezvoltate la Conțești, chiar cel inaugurat purtând în spate eforturi ale senatorului încă de prin 2004.

Adrian Țuțuianu: Obiectivul nostru este să începem să finalizăm investiții începute în urmă cu un an, cu doi, cu trei an de zile. Este un mod de lucru pe care Guvernul României și l-a asumat și pe care noi îl susținem, pentru că asta va genera, la un moment dat și plus valoare, și condiții mai bune pentru oameni decât împrăștierea banilor pe foarte multe proiecte.

Legat de Conțești, suntem într-o situație privilegiată aici. S-a executat această lucrare, se excută un proiect pe bani europeni, prin Programul Operațional Regional, pentru Școala din Bălteni – și pe data de 15 mai va fi prezent aici ministrul Învățământului, evaluăm la fața locului stadiul lucrărilor. De asemenea, am înțeles de la domnul primar că a accesat câteva proiecte importante pe drumuri prin Grupul de Acțiune Locală. Și mai există și o asociere Consiliul Județean – Consiliul Local Conțești pentru 2 km de drum.

Se lucrează, tot pe fonduri europene, la căminul de bătrâni, iar sarcina mea pentru partea a doua a anului va fi să asigur aici o cofinanare cât mai mare pentru  aceste proiecte europene, cofinanțare apreciată de domnul primar ca fiind în sumă de 6-7 miliarde lei vechi. Poate conta pe mine, vom încerca să facem ce trebuie făcut și, în același timp, să sprijinim proiectele de viitor. Și cel mai important este extinderea rețelelor de apă – canal prin Programul Operațional Sectorial Mediu 2014 – 2020.

Onoare muncii!

inaugurare contesti (1) inaugurare contesti (3) inaugurare contesti (4)

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.