Iresponsabilitate? Consilierii județeni PNL Dâmbovița blochează toate investițiile de la UM Gară!

tutuianu-corneliu-stefan-alexandru-oprea

Prin atitudinea lor, consilierii județeani ai PNL riscă să blocheze toate investițiile demarate sau programate pe terenul fostei unități militare de la Gara Târgoviște Sud, proiecte a căror valoare totală, la un prim calcul aproximativ, duce către 60.000.000 euro! Este vorba de blocarea prin vot (abțineri) a proiectului de hotărâre aflat pe ordinea de zi a ședinței de astăzi privind includerea în domeniul public al județului Dâmbovița a 7 apartamente cu destinația „locuințe de serviciu”, care urmează a fi predate Ministerului Afacerilor Interne. Pentru că e vorba de patrimoniu, așa cum a precizat secretarul județului, proiectul are nevoie de 2/3 din numărul consilierilor aleși, deci de cel puțin 24 de consilieri. Liberalii prezenți astăzi la ședință (12 din 13) s-au abținut la vot și proiectul a picat.

ISTORIC

Prin Hotărârea Guvernului nr. 180/2013, Consiliul Județean Dâmbovița a preluat imobilul – teren în suprafață de 26 ha, situat în Târgoviște, din domeniul public al statului și administrarea Ministerului Afacerilor Interne în domeniul public al județului și administrarea CJD.

În baza actului normativ, Consiliul Județean Dâmbovița are obligația să predea până în luna aprilie 2017 un număr de 10 locuințe de serviciu și un centru de intervenție ISU.

În sensul dispozițiilor de mai sus, s-a trecut la îndeplinirea lor. Consiliul Județean Dâmbovița a derulat 3 proceduri de achiziție pentru locuințele de serviciu. După 2 încercări eșuate, CJ a organizat o a treia licitație deschisă la care a fost declarată câștigătoare SC ROMARTA SA. Au fost achiziționate 7 locuințe de serviciu, încheindu-se, în acest sens, Contractul de vânzare cumpărare autentificat cu nr. 1584/01/06.2016. Pentru anul 2017, urmează a se cumpăra și celelalte 3 apartamente – locuințe de serviciu, încheindu-se, deja, antecontracte de vânzare – cumpărare. Costul de achiziție al unui apartament este de 303.519 lei, inclusiv TVA. (20%)

Din comisia de licitație, au făcut parte consilierii județeni Luminița Olaru (PSD), Dragoș Paraschiv (PNL) și Vasile Moise (independent).

FOARTE IMPORTANT: În ședința CJD din data de 21.01.2016 a fost aprobat proiectul de hotărâre pentru aprobarea Notei de fundamentare, Caietului de sarcini și Procedurii în vederea achiziționării a 10 apartamente cu destinația „locuințe de serviciu”. Vedeți mai jos pasajul din hotărâre referitor la preț:

cjd-locuinte-de-serviciu

Proiectul a fost votat în unanimitate de consilierii județeni (34 voturi pentru din 34 de consilieri prezenți)!!! Liberalii aflați atunci în consiliu au știut, așadar, și au aprobat costurile destinate celor 10 locuințe. Suma estimativă maximală pentru achiziția primelor 7 apartamente a fost de 2.275.000 lei, iar CJD a plătit acum 2.124.633 lei. Din cei 13 liberali prezenți astăzi în CJD, 6 s-au aflat și în mandatul trecut: Gabriel Grozavu, Jean Popescu, Adrian Mocanu, Petre Marin, Teodor Buta și Ion Sorin. Cu excepția celui din urmă, absent astăzi, ceilalți 5 liberali au refuzat astăzi, absolut inexplicabil, să voteze ceea ce ei înșiși aprobaseră în 21 ianuarie. Astăzi, de fapt, chestiunea în discuție era o formalitate, locuințele fiind, deja, cumpărate.


CONSECINȚE

Dacă, până la termenul limită, nu se predau cele 10 locuințe de serviciu către MAI, Consiliul Județean Dâmbovița pierde terenul de 26 ha de la UM Gară, cu consecințe foarte grave în sensul pierderii, renunțării sau anulării proiectelor demarate sau pregătite acolo:

  • Drumul de legătură DJ 720 E între Gara Târgoviște Sud și centura orașului;
  • Sediul RAR;
  • Proiect european pentru reabilitarea Școlii de cavalerie (depus la ADR Sud Muntenia);
  • Complexul sportiv (din care face parte și proiectul noului stadion);
  • Centrul ISU;
  • Parcul public de agrement și losir;
  • Sediu pentru arhivele județene.

Valoarea estimată a acestor proiecte ajunge în jurul unui total de 60.000.000 euro!


Adrian Țuțuianu:

Consecințele sunt extrem de grave pentru patrimoniul Consiliului Județean. Eu nu vreau să fiu părtaș la așa ceva, nu vreau nici să fiu acuzat că am nu știu ce interes. dacă vreun grup politic are inițiativa de a relua discuția pe acest subiect, o s-o facem. Fiecare dintre consilieri are, probabil, conștiința răspunderii proprii și poate că fiecare a meditat sau meditează în continuare la consecințele asupra patrimoniului unității administrativ-teritoriale și posibilelor răspunderi care vor aparține celor care am votat într-un fel sau altul. Eu nu spun că a votat cineva bine și cineva greșit. Pot să vă spun despre mine că știu bine ce am votat. Și am votat pentru a dezvolta municipiul Târgoviște și pentru a duce mai departe un proiect extrem de important fără de care Târgoviștea rămâne un târg prăfuit și fără de care județul Dâmbovița nu poate înregistra dezvoltare pe termen mediu și lung.


PNL a dat un comunicat de presă, în această seară, semnat de grupul consilierilor județeni ai formațiunii, prin care își justifică atitudinea, acuzând o „tentativă de deturnare a banului public”:

Consilierii PNL Dâmbovița au atras atenția, în ședință, că adoptarea acestui proiect este păguboasă pentru bugetul local. Prețul cu care a venit astăzi domnul Țuțuianu în fața consilierilor era de 775 euro/mp pentru un apartament. Valoarea unui astfel de imobil depășește cu mult prețul unui apartament din Târgoviște. Aceste apartamente urmau să fie vândute de un dezvoltator imobiliar din județ care afișează în tot orașul Târgoviște bannere publicitare cu apartamente de vânzare la prețul de 435 euro/mp.   

Ce nu ne spun consilierii PNL, măcar cei 6 care au fost prezenți și în mandatul trecut, e când au fost lucizi: în ianuarie, când au aprobat proiectul de hotărâre amintit mai sus sau astăzi, când au descoperit prețul mare al apartamentelor după ce ele au fost cumpărate? La ce pagubă s-au opus ei, din moment ce apartamentele sunt plătite (în limita sumei aprobate prin votul tuturor consilierilor județeni, inclusiv PNL)? Nu ne spun consilierii PNL nici de ce sunt atât de surprinși astăzi, când, în comisia de licitație a fost colegul lor din mandatul trecut, Dragoș Paraschiv, și, deci, aveau toate datele problemei atunci când au votat proiectul. În fine, nu ne spun consilierii PNL care e eficiența gestului lor, câtă vreme, la acest moment, lucrurile stau cum nu se poate mai prost: apartamentele au fost cumpărate, dar nu se pot preda MAI. Cu alte cuvinte, și cu banii plătiți, și cu terenul în pericol de a fi pierdut!

Onoare muncii!

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.