Joi, la Târgoviște: Calea Luminii, pentru al 24-lea an consecutiv (detalii)

foto: Bărboiu Daniel Adrian

Se va întâmpla joi, în Săptămâna Patimilor, imediat după Denia celor 12 Evanghelii: pentru al 24-lea an consecutiv, Calea Luminii va reaprinde drumul credinței simbolice, de pe treptele Catedralei Mitropolitane, în Piața „Mihai Viteazul” și pe Bulevardul „Regele Carol I”. Evenimentul, unic în România, a căpătat o încărcătură spirituală aparte și a devenit reper al Sărbătorilor Pascale, în Târgoviște.

Au prefațat momentul primarul municipiului – Cristian Stan, părintele vicar eparhial – Ionuț Ghibanu și inițiatorul acestui eveniment – pictorul Mihai Șerbănescu.

Cristian Stan:

Calea Luminii a devenit un eveniment care, an de an, capătă o mai mare amploare și devine o adevpărată sărbătoare a comunității, în preajma celei mai importante sărbători creștine. (…) Anul acesta vom avea ceva mai mult decât până acum; dincolo de Calea Luminii, propriu-zisă, vom avea și un ecran în Piața Mihai Viteazul, pe care se va transmite tot ce se întâmplă aici. Am vrut să oferim o anvergură pe măsura evenimentului.

Ionuț Ghibanu:

Nu se putea ca această manifestare să se desfășoare decât în această săptămână, pentru că ea ne pregătește Calea Luminii, acea Lumină care este Însuși Dumnezeu, simbol al bucuriei, al dragostei, al păcii, al apropierii dintre oameni, mai ales acum, când norii negri ai războiului din Ucraina sau criza morală se abat asupra noastră.

Mihai Șerbănescu:

În primul an, m-am gândit să fac acest gest al Luminii, pe care, de fapt, târgoviștenii îl fac, cu ajutorul lor se înfăptuiește Calea Luminii. Iată că s-a rostogolit în timp și o să avem cea de-a 24-a ediție. (…) Calea Luminii nu simbolizează decât lumina din noi. Sigur, se vorbește adesea, dar, câteodată, trebuie să și credem că avem flacăra aceasta și că ea nu se stinge, chiar dacă nu mai suntem pe-aici.

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.