Liderul consilierilor județeni PRO ROMÂNIA critică modul în care președintele CJD convoacă ședințele extraordinare de îndată

Liderul grupului de consilieri județeni PRO ROMÂNIA Dâmbovița, Florina Mureșan, a avut o ieșire critică la adresa președintelui Consiliului Județean, Corneliu Ștefan, pentru modul derizoriu în care sunt convocate ședințele forului. În concret, Florina Mureșan spune că a devenit o obișnuință convocarea ședințelor extraordinare de îndată pentru motive care nu prezintă nicio urgență:

Rezultatele alegerilor parlamentare de anul trecut nu ne vor influența conduita pe care o vom avea în Consiliul Județean. Prin urmare, așa cum v-am spus de la bun început, nu vom fi mașina de vot a PSD sau a PNL, nu vom face figurație în Consiliul Județean.

Modul în care sunt convocate ședințele Consiliului Județean a început să mă deranjeze. Și-am să vă spun de ce. Vă dau exemplul lunii decembrie, când, pe data de 21, a avut loc ședința ordinară a CJD. Pe data de 29, la ora 12.30, am fost convocați pentru o ședință extraordinară de îndată la ora 14.00. Niciunul dintre proiectele de hotărâre introduse pe ordinea de zi nu făceau obiectul unei ședințe de îndată.

În luna ianuarie, pe data de 27, a avut loc ședința ordinară a CJD. Pe 2 februarie, la ora 9.00, a avut loc o nouă ședință extraordinară de îndată, convocată pe 1 februarie. Acum, cei mai mulți dintre consilierii județeni lucrează, au activitate dimineața. Nu înțelegem de ce ședința nu a fost pusă în a doua parte a zilei. Am sesizat asta președintelui Consiliului Județean, probabil că nu-l interesează ca noi, membrii PRO ROMÂNIA, să fim prezenți la aceste ședințe tocmai pentru că luăm cuvântul și îl deranjăm.

Poate ar fi util să-i reamintim președintelui CJD ce înseamnă ședință ordinară, extraordinară și extraordinară de îndată. Regula o reprezintă ședințele ordinare; excepția – ședințele extraordinare și doar în situații de forță majoră sau de maximă urgență se convoacă ședințele de îndată. Ce era atât de important pentru ședințele de îndată din 29 decembrie sau din 2 februarie poate-mi răspundeți dumneavoastră, că eu nu am înțeles…

Onoare muncii!

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.