Lucrările de la Curtea Domnească – în plină execuție (stadiu, termen, foto) / anunț privind telegondola

Președintele CJ Dâmbovița – Corneliu Ștefan și primarul municipiului Târgoviște – Cristian Stan au mers, astăzi, pe șantierul de la Curtea Domnească, acolo unde se află în plină execuție lucrările de reabilitare, restaurare și conservare a 4 obiective: Ruine Biserica paraclis, Turnul Chindiei, Biserica „Sf. Vineri” –  Mică Domnească, Biserica „Adormirea Maicii Domnului” – Mare Domnească.

Corneliu Ștefan:

Valoarea acestui proiect este de aproximativ 20 milioane lei, finanțare europeană și o cofinanțare de 550 mii lei, susținută de Consiliul Județean Dâmbovița. Termenul de finalizare este iulie 2022, dar sunt convins că finalizarea se va întâmpla înaintea termenului din contract de 24 de luni. (…) Sperăm ca, prin reabilitarea obiectivelor pe care vi le-am expus, să atingem scopul proiectului – creșterea numărului de turiști și promovarea patrimoniului cultural din județul Dâmbovița.

Cristian Stan:

Curtea Domnească este simbolul municipiului Târgoviște, Turnul Chindiei este simbolul municipiului și acest proiect vine să răspundă unei necesități importante. Am convingerea că va fi o investiție de succes și că va fi finalizată mai rapid decât termenul contractual, ceea ce pentru Târgoviștea turistică înseamnă foarte mult. Și, pentru că tot suntem în această zonă, vreau să vă spun că s-a deblocat, în cele din urmă, și investiția de restaurare a Porții Vânătorilor, este la Institutul Național al Patrimoniului proiectul depus de către noi și sperăm ca, în perioada următoare, să înceapă lucrările și acolo.

Stadiul lucrărilor de execuție a ajuns la 55%.

Tot astăzi, președintele CJD a anunțat semnarea notei conceptuale pentru construcția unei telegondole care să lege Curtea Domnească din Târgoviște și Mănăstirea Dealu. Urmează, după acest pas, scoaterea la licitație a studiului de fezabilitate și depunerea proiectului pentru accesare de fonduri europene, pe Programul Operațional Regional, axa dedicată turismului.

Onoare muncii!

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.