Mâine încep lucrările pentru extinderea și reabilitarea Unității de Primiri Urgențe Târgoviște / detalii

Moment de referință bifat, astăzi, în curtea Spitalului Județean de Urgență Târgoviște, acolo unde conducerile Consiliului Județean Dâmbovița, Primăriei Târgoviște și Spitalului au organizat o conferință de presă comună pentru a anunța debutul unuia dintre cele 3 proiecte esențiale pe zona de sănătate în următorii ani. Vorbim de extinderea și reabilitarea Unității de Primiri Urgențe din cadrul SJUT, proiect de 8 milioane lei, cu o cofinanțare din partea CJD de 3 milioane.

Corneliu Ștefan, președinte CJD:

Astăzi, efectiv, încep investițiile de amploare din cadrul Spitalului Județean de Urgență. Astăzi, am semnat ordinul de începere a lucrărilor pentru extinderea și modernizarea Unității de Primiri Urgențe. Suprafața construită la finalul proiectulu va fi de 1286 mp, vom avea un demisol de 517 mp, un parter de 715 mp, iar suprafața utilă va fi de 915 mp. (…) Lucrările vor începe, efectiv, mâine; după această conferință de presă, constructorul va face organizarea de șantier.

Termenul de finalizare stabilit prin contract este 31.12.2023.

Șeful CJD a vorbit și despre celelalte 2 proiecte majore, care așteaptă finalizarea licitației de execuție:

Pe lângă această investiție, în maxim 2 săptămâni vom declara câștigătorul proiectului de extindere și dotare a Ambulatoriului de Specialitate, sediu nou pe 4 etaje, cu o valoare de 17 milioane lei. Nu în ultimul rând, extinderea Secției de Cardiologie și montarea unui angiograf, pe care am promis-o dâmbovițenilor și o vom finanța în totalitate din bugetul CJD, cu o valoare de 2 milioane euro. Suntem în plină procedură de achiziție publică, am avut neșansa anulării procedurii acum 2 luni; sperăm ca, în luna martie să avem declarat un câștigător.

Cristian Stan, primarul municipiului Târgoviște:

Așa, la o scurtă trecere în revistă, am văzut că valoarea celor 3 investiții principale de care-a discutat dl președinte mai devreme însumează undeva la 35 milioane lei, ceea ce înseamnă că discutăm de investiții foarte serioase. Este numai începutul unui program foarte ambițios de investiții într-o zonă extraordinar de importantă, pentru că nu știu ce domeniu poate fi mai important decât Sănătatea, decât medicina de urgență.

La eveniment au participat și prefectul Claudia Gilia și deputatul Carmen Holban, membru în Comisia de Sănătate.

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.