Mâine seară: Calea Luminii însuflețește Târgoviștea pentru al 19-lea an consecutiv! (mesaje)

calea luminii 2017 (11)

Calea Luminii – 2017

Săptămâna Mare a Postului Paștilor aduce la Târgoviște, pentru al 19-lea an consecutiv, un eveniment spiritual unic în România, Calea Luminii. Detalii despre momentul care se va întâmpla mâine seară, în Joia Patimilor – aici.

29995301_2164166370267705_381879276_o

Au susținut astăzi o conferință de presă dedicată evenimentului primarul Cristian Stan, vicarul eparhial – Ionuț Ghibanu, articstul plastic și inițiatorul acestui eveniment – Mihai Șerbănescu și directorul Teatrului „Tony Bulandra” – Mihai Constantin Ranin.

Cristian Stan: Calea Luminii ne ajută să descoperim unele lucruri care, în ziua de astăzi, sunt din ce în ce mai puțin vizibile. Mă refer la solidaritatea umană. Suntem, în momentul de față, cu toții angrenați într-o vâltoare cotidiană, încât uităm de multe ori de ceea ce este mai important în viață și ceea ce ne face pe noi oameni. Cred că și acesta este unul dintre câștigurile pe care evenimentul le aduce, în sensul că ne strânge pe toți laolaltă.

Ionuț Ghibanu: Momentul principal al acestui eveniment va avea loc la ora 20.30, atunci când Înaltpreasfinția Sa, înconjurat de un sobor de preoți, va ieși din Catedrala Mitropolitană, alături de autoritățile locale, de dl profesor Mihai Șerbănescu și de miile de credincioși care vor veni la Catedrală pentru a primi binecuvântarea Înaltpreasfinției Sale și pentru a uni simbolic lumânările așezate în jurul Catedralei cu cele așezate în jurul statuii lui Mihai Viteazul din Piața „Mihai Viteazul”.

Mihai Șerbănescu: Sunt lucruri pe care le facem în viață și au nevoie de discurs, de susținere și verbală. După părerea mea, gestul de lumină pe care târgoviștenii îl fac pe 5 aprilie nu are nevoie de nicio susținere verbală. Este un gest de tăcere. (…) Câteodată, liniștea și ce se întâmplă acolo, observând de-a lungul timpului, e o înălțare. Și mă bucur că această înălțare și acest gest de lumină sunt făcute în Târgoviște, pe care eu o iubesc.

Noutatea din acest an va fi scrierea din lumânări în fața Catedralei a textului România100, ca semn al Centenarului.

Onoare muncii!

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.