Ministrul Grațiela Gavrilescu, la Târgoviște, directivă în problema avizului de mediu pentru DN 71: Le-am dat termen 2 săptămâni!

gratiela favrilescu targoviste (5)

Viceprim-ministrul și ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu, aflată astăzi într-o vizită de lucru în Dâmbovița, a preluat una dintre problemele cele mai presante, respectiv blocajul apărut în obținerea avizului de mediu pentru proiectul de reabilitare, extindere și modernizare a DN 71 Bâldana – Târgoviște – Sinaia, aviz pe care trebuie să-l emită Agenția pentru Protecția Mediului după ce i se prezintă studiul făcut de către Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Ministrul a declarat că nu dorește să mai existe tergiversări pe subiect, drept pentru care a convocat toate autoritățile cu responsabilitate în rezolvarea problemei și le-a dat termen de 2 săptămâni să facă asta:

Luni dimineață, la ora 10.00, i-am convocat la Ministerul Mediului pe toți cei care sunt implicați pentru a se obține avizul în vederea construirii DN 71, respectiv Parcul Natural Bucegi, Agenția pentru Protecția Mediului, Garda de Mediu și, nu în ultimul rând, CNAIR și reprezentanții autorităților de mediu de la nivel național. Eu le-am dat termen 2 săptămâni să poată să rezolve această situație. Și, fără să fiu răutăcioasă, spețe similare am mai avut și cu liliecii și cu alte habitate care, peste noapte, au apărut așa, dintr-o dată, cu toate că am avut niște drumuri pe care se circulă de peste 50 de ani.

Deci, considerați ca informație că termenul de 2 săptămâni este obligativitatea tuturor celor care trebuie să finalizeze studiul în vederea obținerii avizului de la APM.

Grațiela Gavrilescu a avut, la sediul Consiliului Județean Dâmbovița, o întâlnire de lucru la care au participat primari și vicepriamri din județ, prefectul Antonel Jîjîie, vicepreședintele CJD – Alin Manole, parlamentarii Adrian Țuțuianu, Corneliu Ștefan, Carmen Holban, Claudia Gilia, Oana Vlăducă și Dumitru Lupescu, reprezentanți ai instituțiilor deconcentrate.

Onoare muncii!

gratiela favrilescu targoviste (1) gratiela favrilescu targoviste (4)

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.